Bács-Kiskun

2022.01.01. 20:09

Ezek a cikkek voltak a legnépszerűbbek olvasóink körében 2021-ben

Összeszedtük a baon.hu legolvasottabb 2021-es cikkeit. A gyűjtésből kiderül: a baleseti hírek mellett olvasóink kíváncsiak voltak a súlyos koronavírus-fertőzésből felépültek és a nehéz sorsú emberek történeteire, de a kecskeméti repülőbázisról és a felsőlajosi állatkertről szóló cikkek is népszerűek voltak.

Mester-Horváth Nikolett

Összegyűjtöttük, mely cikkekre kattintottak a legtöbben 2021-ben

Forrás: Mester-Horváth Nikolett

Január

Már az év első napjaiban tragédiáról adtunk hírt. Az 54-es főúton történt balesetben egy ember életét vesztette, egy másik pedig megsérült.

Másfél héttel később újabb halálos balesetről számoltunk be. Kecskemét térségben egy kamion és egy autó ütközött, az ágybetéteket szállító kamion kigyulladt, a sofőr meghalt.

A január különösen terhelt volt a tragikus kimenetelű balesetekben. 2021 első hónapjának harmadik legolvasottabb cikkében arról írtunk, hogy a rendőrség a lakosság segítségét kérte egy sofőr megtalálásában, aki egy nappal korábban autójával elsodort egy elektromos kerékpárral közlekedő 57 éves nőt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Február

Az idei év egyik legmeghatóbb történése kétségkívül a felsőlajosi állatkerthez köthető. Februárban a MagánZoo utolsó segélykiáltását hírül adó cikkünkre kattintottak a legtöbben. A kapuk végleges bezárása előtt álló állatkerttel – nem túlzás azt állítani – csoda történt. Cikkünk megjelenése után néhány perccel már elárasztotta a közösségi oldalakat a segélykérés. Országos hír lett. Egy nappal a cikk megjelenése után az összefogásnak köszönhetően az állatkert megmenekült. 

Cikkünknek köszönhetően egy nap alatt összegyűlt az állatkert megmentéséhez szükséges összegForrás: Morva Daniella

Nagyon sokan voltak kíváncsiak az orgoványi család történetét bemutató cikkünkre is. Tünde egyedül neveli négy gyermekét egy családi házban, amit bérel. Lehetőség nyílt azonban arra, hogy a falusi családi otthonteremtési kedvezmény segítségével megvásárolja az ingatlant. A támogatást legkevesebb 60 négyzetmétertől lehet igényelni, de a ház, ahol Tündéék laknak, csak 55 négyzetméter. 

Az év második hónapjában is a legolvasottabb cikkeink között volt egy tragédia. A tompai határátkelőhelyen egy vámos szolgálati fegyverével fejbe lőtte magát.

Március

A tavasz első hónapjának legnépszerűbb cikke arról szólt, hogy Kecskemét lakóit lázban tartotta a kérdés: miért permeteznek a város utcáin. Sokan szúnyoggyérítésre gyanakodtak, de felmerült, hogy a koronavírussal van összefüggésben a jármű jelenléte. Kollégánk azonban utánajárt, és kiderítette, hogy csak a szokásos tavaszi lemosó permetezésről van szó.

A márciusi második legolvasottabb cikkünkben azt a problémát járta körbe újságírónk, hogy a háztartásokban használatos nedves törlőkendők mekkora problémát okoznak a szennyvízcsatorna-hálózatokban.

Sokan kattintottak arra a hírre is, amiben egy megrendítő esetről számoltunk be. Egy szabadszállási édesanya azért került az igazságszolgáltatás kezébe, mert 2017-ben több órás késéssel vitte be a kecskeméti kórházba, a korábban szívműtéten átesett, otthon rosszul lett egyéves kisfiát. A gyermek a kórházban elhunyt.

Április

A legtöbb olvasót a bajai Ági Mátyás csodával határos felépülése vonzotta áprilisban. A 46 éves férfi közel két hetet töltött mélyaltatásban, miután a koronavírus-fertőzés miatt annyira leromlott az állapota, hogy nem tudott önállóan lélegezni. Azon kevesek közé tartozik, akiket sikerült felébreszteni az altatásból, és legyőzték a fertőzést. Mátyás mindenki a védőoltás felvételére buzdított.

A hónap második legolvasottabb híre az a Kecskemétnél történt baleset volt, amelyben egy motoros és egy autós karambolozott. A kétkerekű sofőrjét a mentők kórházba szállították.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház egykori karmesterének, Látó Richárdnak a halála híre is sok olvasónkhoz eljutott. Látó Richárd halálát információink szerint koronavírus-fertőzés okozta.

Május

A súlyos koronavírus-fertőzésből felgyógyult emberek történetére nagyon sokan voltak kíváncsiak egész évben. Májusban is egy ilyen cikkünk lett a legolvasottabb. Az izsáki édesanya, Makai Marianna két és fél hétig feküdt intenzív osztályon, mert a vírus megfosztotta minden erejétől. Marianna végül az orvosok és ápolók megfeszített munkájának és szervezete küzdésének hála lekerült a lélegeztetőgépről, és hazamehetett.

Marianna állapota rövid idő alatt vált kétségbeejtővé Forrás: Beküldött fotó

Második legnépszerűbb cikkünkben azt a Herczeg-Kis Bálintot ismerhették meg közelebbről olvasóink, aki a népszerű extrémsport vetélkedőműsor, az Exatlon egyik kecskeméti versenyzője volt. Sőt, végül ő nyerte meg a hónapokig tartó, embert próbáló megméretést.

Sokan voltak kíváncsiak arra a cikkre is, amiben beszámoltunk a tiszaugi halálos baleset okozója elleni vádemelésről. A fiatal férfi 2019. október 4-én, szabálytalanul előzve balesetet okozott, barátnője és a lány édesanyja meghalt, párja húga pedig súlyos sérüléseket szenvedett. 

Június

Az év közepén a legolvasottabb cikkünkben arról adtunk hírt, hogy egy tolvajpáros milliókat lopott egy halasi esküvőről. Ráadásul más bűncselekményeket is elkövettek.

Nagyon népszerű volt olvasóink körében az exatlonisták kecskeméti látogatásáról szóló anyagunk is. A közkedvelt tévéműsor versenyzőit sokan várták a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban.

Harmadik legolvasottabb cikkünk júniusban egy Bugac külterületén történt balesetről szól. Előzés közben egy személyautó nekiütközött egy versenyfogatnak, aminek egyik hajtója megsérült és kórházba szállították.

Július

Döbbenetes tragédiáról számoltunk be júliusi legolvasottabb cikkünkben. Még 2017-ben fürdés közben vesztette életét egy kislány Nagykőrösön. A haláleset szakértői mulasztások és házilag elvégzett szervízmunka miatt következett be.

Július elején egy fiatal rendőrnő haláláról adtunk hírt, aki az 54-es főúton történt balesetben vesztette életét. Kollégái megható gondolatokkal búcsúztak tőle a közösségi oldalakon.

Az autó fékezés nélkül letért az útról és a jobb oldali árokba hajtott, ahol egy fának csapódottForrás: Pozsgai Ákos

A nyár középső hónapjának harmadik legnépszerűbb cikke is egy balesetről számol be, amiben egy motoros lány súlyosan megsérült, amikor álló terepjárónak ütközött Kecskemét határában.

Augusztus

Egy hartai, de Angliában élt fiatalember rejtélyes körülmények közt hunyt el, erről számoltunk be augusztusi cikkünkbe, amire a legtöbben voltak kíváncsiak a hónapban. Eiler Attila családlátogatásra érkezett volna haza, de Peruban holtan találták.

Augusztusi legolvasottabb cikkeink között szerepel az a hír, amiben az idei kecskeméti repülőnapon történt váratlan eseményről írtunk. Leállt az olasz légierő egyik harci gépének hajtóműve.

A legtöbb kattintást elérő híreink között van az az eset is, amikor egy furgon sofőrje egy gyors kikerülő manőverrel került az ütközést az 51-es úton.

Szeptember

Az ősz első hónapjában a kecskeméti Mercedes-gyár négynapos munkahétre történő átállásáról szóló cikkünk lett a legolvasottabb.

Sajnos szeptember sem múlt el tragikus közlekedési baleset nélkül: egy buszvezető vesztette életét, amikor fának ütközött Kecskeméten.

Néhány nappal korábban pedig egy idős férfi halt meg autóbalesetben, amikor rosszul lett vezetés közben, és három parkoló autónak is nekiütközött Kecskeméten.

Október

Szomorú élettörténet érdekelte legtöbb olvasónkat októberben. A bajai Elek Zsuzsanna kálváriájáról írtunk, az asszony egy víz és ajtó nélküli házban él. Utolsó mentsvárként fordult szerkesztőségünkhöz.

Mentőhelikopter érkezett ahhoz a kecskeméti balesethez, amiben három ember súlyosan, egy pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Október végén tragikus baleset történt Mélykútnál, két autó és egy traktor ütközött össze, ketten életüket vesztették.

November

Szomorú hír tettünk közzé november közepén: meghalt Konkoly István, akinek neve összeforrt Kecskeméten a sportággal. Az 53 éves korábbi bokszoló, évtizedekig edzőként tevékenykedő szakember koronavírus-fertőzésben hunyt el.

Népszerű cikk volt novemberben, ami az Airbus A330-243F típusú gép kecskeméti repülőbázison történt landolásáról szól. Ezt a géptípust kifejezetten teherszállításra tervezték.

Legolvasottabb cikkeink között van az a hír is, amiben a közel tizenhét milliót, sportfogadásokon eljátszó kecskeméti nőről számoltunk be. Mindezt egy dohánybolt üzletvezetőjeként tette.

December

Az év utolsó hónapja sem telt el tragédia nélkül. December 8-án egy Harkakötönynél történt frontális balesetben vesztette életét az egyik sofőr.

Második legolvasottabb cikkünkben, arról a fiatal nagykőrösi fiúról írtunk, aki egy ritka betegségben szenved. Torma Viktor az egyetlen, mitokondriális beteg gyermek hazánkban, izom- és agykérgi sorvadás és vesebetegség kínozza. 

Sok olvasónk volt kíváncsi decemberben arra az egyedülálló kecskeméti kezdeményezésre, ami megoldotta a csapadékvíz kezelését. Esőkertet építettek tizennyolc családi ház elé a Gerlice utcában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában