tragédia

2021.08.16. 11:25

Rejtélyes körülmények között hunyt el Peruban a hartai Eiler Attila

Az Angliában élő, hartai származású Attilát családlátogatásra várták haza, még a dátum is megvolt, de nemzetközi nyomozást indító, tragédiával végződő események kezdődtek.

Gábor János

Egyelőre nincs rá magyarázat, hogy Attila miért utazott Peruba

Forrás: Eiler család

A 34 éves hartai származású fiatalember szülei nehezen tudják elfogadni fiuk elvesztését, mivel az élete utolsó néhány hetével kapcsolatban bizonyos körülmények – például a halál pontos előzményei – logikus magyarázat nélkül maradtak. A baon.hu érdeklődésére elmondták: nem tudni miért utazott a London melletti Readingből Peruba, ahol bő egy hete holtan találták. A nyugdíjas házaspárnak egyelőre fogalma sincs, hogy a többmilliós hazaszállítás költségeit miből fogják fedezni, ezért a nyilvánosság segítségét kérték.

Az édesanya, Eiler Péterné elárulta: Attilával július második felében egyeztek meg abban, hogy augusztus 4-én Magyarországra repül. A megelőző héten pénteken még váltottak egy e-mailt, amiben azt írta, minden rendben van, készül haza. Aztán hétfő délutánig nem jelentkezett, szülei aggódni kezdtek, de nem érték el. Egy szintén Readingben élő magyar ismerőst kértek meg, hogy nézzen rá a lakására, de a szobája zárva volt, egyik lakótársa pedig közölte:

legalább egy hete nincs otthon.

Ekkor értesítették a rendőrséget az eltűnésről.

A három nyelven beszélő, sportos, egészséges mérnök-informatikus Attila több mint hat éve költözött az Egyesült Királyságba, és a közelmúltig egy teherszállító világcégnél dolgozott. A szülei szerint nagyon várta, hogy a járványkorlátozások enyhülésével élve két év után ismét hazatérhessen.

Egyelőre nincs rá magyarázat, hogy Attila miért utazott Peruba
Fotó: Eiler család

A budapesti járat végül nélküle szállt fel, és a hollétéről senkinek sem volt használható információja.

Néhány nappal később nyugtalanító levél érkezett a szülőkhöz a fiuk e-mail-címéről. A szöveg idézéséhez nem járultak hozzá, viszont elárulták: kiderült belőle, hogy egy bizonyos perui szállodában tartózkodik. Lévén, tartottak tőle, hogy tragédia történt, a limai magyar konzulátus segítségét kérték, majd levelet írtak a megjelölt hotelnek. A válaszban rossz hír érkezett: a kérdéses szobában holttestet találtak, az azonosítása pedig folyamatban van. A helyi rendőrség azóta visszaigazolta, hogy tényleg Attiláról van szó, a halál pontos körülményei viszont nem tisztázottak, ezért eljárás indult. A családnak csak elméletei vannak arról, hogy pontosan mi történhetett, hiszen a londoni reptéri nyilvántartás szerint az utolsó előtti levélváltásuk idején már Peruban volt, pedig arra készült, és a hozzátartozóinak is azt írta, hogy néhány nappal később Magyarországra látogat. Mivel ezenkívül is több rejtélyes körülmény merült fel, az itthoniak feltételezése szerint nem önszántából utazott Dél-Amerikába, így remélik, hogy a perui hatóságok mindent tisztázni tudnak.

Egyelőre nem tudják, miből fogják fedezni a hazaszállítás költségeit

A szülők a vizsgálat hivatalos lezárásáig kénytelenek várni a test hazaszállításával, ami jelentős összegbe fog kerülni. A költségek jelenleg 3,4 millió forintnál járnak, és minden nappal tovább emelkednek. A szerény nyugdíjból élő házaspár egyelőre nem tudja, miből fogja kifizetni a teljes összeget, majd a temetést, ezért anyagi segítséget remélnek a nyilvánosságtól. Kérték: aki tud, utaljon tetszőleges összeget a Takarékbank Zrt.-nél vezetett számlájukra: 51500003-11010560. Aki támogatná, hogy a hartai fiatalembertől méltó búcsút vehessen a család, a tárgymezőben tüntesse fel: „adomány Attila hazahozatalára”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában