ítélet

2021.06.18. 09:38

Sokk a halasi esküvőn: ellopták az ifjú párnak szánt milliókat

Nem mindennapi tolvajpáros két tagját ítélte hosszú – 7 és fél év, valamint 6 év – fegyházra a Kiskunhalasi Járásbíróság: 2019. június 9-én egy kiskunhalasi esküvőn 5 és fél millió forint készpénzt loptak el egy faházból, máskor egy városi rendezvényről követtek otthonáig egy ittas férfit, és kifosztották.

Hraskó István

Fotó: Shutterstock

Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék szóvivője a tolvajpáros bűnlajstromáról időrendben elmondta: az elsőrendű vádlott 42 éves kiskunhalasi férfi és 38 éves bűntársa 2019 májusában egy nap alatt két kunfehértói ingatlanból loptak, kihasználva, hogy a bejárati ajtó nem volt zárva. Egyik esetben 10 ezer forint értékű élelmiszert és ingóságot, a másik alkalommal pedig táskát, ruhát, dohányárut vittek el. Mindkétszer úgy hajtották végre a betörést, hogy a házba az egyikük ment be, míg társa a közelben figyeléssel biztosította a helyszínt.

Szintén 2019 májusában egy kiskunhalasi városi rendezvényen felfigyeltek egy ittas férfira, akit lakásáig követtek. Az elsőrendű vádlott kint maradt az udvaron, míg a másodrendű bement a nyitott lakásba, és mikor a sértett elaludt, 524 ezer forintot és ékszert emelt el.

Az igazán „nagy dobása” 2019. június 9-én volt a párosnak, amikor egy kiskunhalasi esküvői rendezvényen a násznép egyik faházának szúnyoghálóját kivágva 5 millió 500 ezer forintot, valamint 120 ezer forint értékű bort loptak el.

Az elsőrendű vádlottat a Kiskunhalasi Járásbíróság 7 év 6 hónap fegyházra, és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A másodrendű vádlott büntetése 6 év fegyház és 6 év közügyektől eltiltás, az elsőfokú döntés szerint feltételes szabadságra ő sem bocsátható. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában