Baon podcast

2024.04.19. 12:18

A keresztény-zsidó párbeszéd elmélyítésére fókuszál a kecskeméti konferencia – podcast

Április 18-án harmadik alkalommal rendezik meg Kecskeméten a keresztyén és zsidó hívők számára azt az egész napos konferenciát, melyen a felekezetek közötti egységet állítják a középpontba. A rendezvényről dr. Róna Tamás kecskeméti főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet (ZSIMA) elnöke beszélt a Rádió 1 Gong Téma című műsorában.

Lizik-Varga Katalin

A Szentírási közös úton – Izrael ígérete a Szentíráson és történelmen átívelve című, keresztény-zsidó párbeszéd fontosságát hangsúlyozó és elmélyítő eseményen előadásokkal és kerekasztal-beszélgetéssel várják az érdeklődőket.

keresztény, zsidó, Róna Tamás
Dr. Róna Tamás főrabbi, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet elnöke
Fotó: Fotó: Pozsgai Ákos / archív-felvétel

A konferenciát a Magyarhoni Zsidó Imaegylet és a Barankovics Izraelita Műhely szervezi, a programokat a Kecskeméti Református Kollégium Gimnáziumában tartják. 

A főrabbi elmondta, hogy minden nagy történelmi egyház képviseltetni fogja magát az eseményen. – Ez egy olyan egység, amit úgy tudunk erősíteni, hogyha baráti beszélgetések vannak – hangsúlyozta, és azt is elmondta, hogy a konferencia különlegességét adja többek között, hogy a résztvevőket kóser ebéddel fogják megvendégelni, melyet a Kecskeméti Református Egyházközség Konviktusának a konyháján készítenek  el. 

– Ilyenkor nagyon sok vallási szabályt kell betartani – mondta a főrabbi. Mint kiemelte, ezért a közös erővel készített ünnepi menü elkészítése is üzenetet közvetít. Aki részesévé válik ennek a konferenciának, nagyon sok értékes gondolattal fog gazdagodni – hangsúlyozta a főrabbi.

A konferenciára az alábbi címen lehet regisztrálni: [email protected].

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában