segítségkérés

2021.10.20. 10:30

Ajtó és víz nélkül várja a telet az idős bajai asszony

Egy kisebb összegű banki kölcsön felvételét követően kezdődött Elek Zsuzsanna kálváriája. Jelenleg a város külterületén él, egy ajtó nélküli, romos házban. Utolsó mentsvárként fordult szerkesztőségünkhöz.

Márton Anna

Elek Zsuzsanna nehéz körülmények között él

Fotó: Márton Anna

Egy 65 éves bajai lakos, Elek Zsuzsanna kereste meg szerkesztőségünket segítséget kérve. Mint azt az asszony elmondta, pár hónappal ezelőtt kikerült a szociális bérlakásból, és jelenleg Baja külterületén él egy pici, romos házban.

Az ingatlanba se a víz, se a gáz nincs bevezetve, de a legnagyobb gondot az okozza, hogy még ajtaja sincs, amit be tudna zárni, hogy ne hűljön ki a lakás a hidegben, vagy az állatok ne lepjék meg éjszaka. Ottjártunkkor az udvaron egy nagy testű, játékos kutya fogadott. A barátságos hölgy házában takaros rend, szépen festett falak, a falakon képek.

Mint mesélte, néhány évvel ezelőtt egy 200 ezer forintos banki kölcsönt követően kezdődött a kálváriája, amit ma már nagyon megbánt. A kölcsön kapott összeget és a kamatokat azóta is vonják az alacsony nyugdíjából, így alig ötvenezer forintot kap havonta, amiből már nem tud megélni a tanyán. Elmondása szerint retteg a téltől, attól, hogy nem tudja majd fenntartani magát.

A kútból a vizet most még fel tudja húzni, de attól fél, hogy amint hidegebbre fordul az idő, minden befagy, és még vize sem lesz.

A helyi családsegítő központtól nemrégiben kapott egy kályhát, hogy majd tudjon fűteni, de ez sajnos egyelőre csak az udvaron van, mert nem tudja bevinni a kis házba. A hivatalból egy egyszeri támogatást már kiutaltak részére, de az sem sokat segített rajta. A nyilvánossághoz végső elkeseredésében fordult, mert abban reménykedik, hogy segítenének rajta a jóakaratú emberek, ha megismerik a történetét.

A körzet helyi képviselője, Kovács Csaba és Horváth Szilveszter, a cigány önkormányzat elnöke is kint járt nála felmérni, hogy miben tudnak segíteni. Olvasónk kéri, hogy aki megteheti, a következő számlaszámra történő utalással segítse: 11773322-02298786.

Elek Zsuzsanna nehéz körülmények között él
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában