Kecskemét

2021.09.24. 16:54

Négynapos munkahétre áll át októberben a Mercedes-gyár

Szerkesztőségünk a kecskeméti Mercedes-gyár dolgozóitól úgy értesült, október 18-tól négynapos munkahétre áll át a kecskeméti Mercedes-gyár, péntekenként nem lesz termelés, és december 16-tól ugyancsak szünetel, azaz a karácsonyi leállás a korábbi évekhez képest kicsit előrébb jön.

Hraskó István

Fotó: BUS CSABA

A gyár dolgozóitól úgy tudjuk, a napokban értesítették őket arról, hogy változott a gyártási terv, és a cég október 18-tól, hétfőtől átmenetileg átáll a négynapos munkahetekre, azaz péntekenként nem lesz termelés. Úgy tűnik, a gyárban szokásos év végi leállás – melyet karbantartási és átépítési munkálatokra szoktak felhasználni – is a szokásosnál hamarabb kezdődik, már december 16-án.

A gyárban legutóbb augusztusban volt leállás, akkor a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. azt közölte, hogy egyes félvezető komponensek terén jelenleg világszerte beszállítói nehézségek tapasztalhatók az alkatrészellátásban, és a folyamatosan változó helyzet miatt továbbra is csupán akkora időtávra terveznek előre, amennyire azt a helyzet megengedi.

Azt is hangsúlyozta a cég, hogy a Mercedes-Benz gyárainak nagyfokú rugalmassága lehetővé teszi, hogy ilyenkor a lehető leggyorsabban reagáljanak az ilyen jellegű változásokra.

A négynapos munkahét ügyében megkerestük a céget, amint megérkezik a válaszuk, frissítjük cikkünket.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában