frissítve / galériával

2021.10.28. 19:48

Két ember életét követelte a mélykúti hármas karambol

Hármas karambol történt az 55-ösön, Mélykútnál csütörtök este. A balesetben két ember meghalt, három személyt pedig kórházba szállítottak.

baon.hu

Frissítve (21:30):

A rendőrségi közleményből kiderül, hogy három sérültet kórházba szállítottak.

A lezárt útszakaszt a környező települések érintésével lehet elkerülni.

(20:35):

Fotó: Pozsgai Ákos

Csütörtök este az 55-ös főúton Öregmajor és Mélykút között összeütközött két személyautó és egy traktor. Hivatalosan meg nem erősített helyszíni információink szerint egy Mélykút felé haladó autó sofőrje az előtte haladó a traktor előzésébe kezdett, de már nem tudta befejezni a manővert, frontálisan összeütközött a szemből érkező autóval. Utóbbi jármű megpördült és az árokba csapódott, míg a másik autó becsúszott a traktor alá.

Információink szerint az árokba csapódott autóban egy fiatalabb és egy idősebb nő, valamint három gyermek utazott. A két személyautó sofőrjét a helyszínre riasztott halasi hivatásos, jánoshalmi önkormányzati és mélykúti önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a roncsokból. A férfi és a nő életéért hosszasan küzdöttek a mentők, de olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy egyiküket sem lehetett már megmenteni.

Helyszíni információink szerint az egyik gyermek a medencéjét fájlalta, őt a halasi kórházba szállították.

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

(20:02):

Kovács Andrea főhadnagytól, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől megtudtuk a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki a két sofőrt, őket átadták a mentőknek. A balesetben még három másik ember is megsérült.

A mélykúti önkéntes tűzoltók is helyszínre vonultak.

Korábban írtuk:

Összeütközött két személyautó és egy traktor az 55-ös főúton, Mélykút térségében – közölte a katasztrófavédelem. A balesethez a kiskunhalasi hivatásos és a jánoshalmi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A beavatkozás idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Ezek is érdekelhetik