Összefoglaló

2023.04.20. 21:02

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 20.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Képünk a Petőfi-szobravatón készült Bócsán

Fotó: Pozsgai Ákos

Frontálisan ütközött egy személyautó és a tehergépkocsi az 55-ös főúton, Pörböly közelében, a balesetben az autó vezetője a helyszínen életét vesztette.

A tervek szerint jövő ősztől Ausztria, Csehország és Románia helyett Szentkirályon palackozzák a Pepsi üdítőket a magyar piac számára.

A napokban 15 padot újítottak fel a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai a Széchenyivárosban.

Magyarország egyik legszebb sport- és kulturális központja épül meg Mélykúton, a tavaly áprilisi alapkőletétel után, egy évvel, szerda délután már bokrétaünnepet tartottak az épülő beruházásnál. A több mint ötmilliárd forintból megvalósuló létesítmény várhatóan egy év múlva készül el és adják át a nagyközönségnek.

Január 29-én egy férfi Kiskunfélegyházán, az egyik edzőterem előtti kerékpártárolóból ellopott egy kerékpárt. A rendőrség keresi a tolvajt. 

A legfontosabb kormányzati döntésekről számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – pénzmosás miatt elítélt két testvért.

Legalább 85 embert tapostak agyon a jemeni fővárosban, Szanaában egy segélyosztáson kitört tülekedésen, több mint háromszázan megsérültek, sokan válságos állapotban vannak – közölték csütörtökön a jemeni fővárost irányító húszi hatóságok.

A Hajós-Baja Borvidék idei első borversenyei között, a napokban rendezték meg a Hajósi Hegyközségi Borversenyt. A Hajós-Pincefaluban tartott mustrán a bíráló bizottság hagyományosan az idén május 26-28. között tartandó Orbán-napi Borünnep hat locsolóborát is kiválasztotta.

Bács-Kiskun vármegye 119 településének vezetői két napon át tanácskoznak Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben. A polgármesterek szakmai fórumát a vármegyei önkormányzat szervezte azzal a céllal, hogy a településvezetők tapasztalatot cseréljenek, megosszák egymással ötleteiket és településfejlesztési törekvéseiket.

Több száz millió forintos kapacitásbővítési beruházás valósul meg Kunszentmiklóson, a műanyag csomagolóeszközök gyártásával és a műanyagok újra hasznosításával foglalkozó Taroplast Kft. székhelyén.

Ünnepi keretek között avatták fel csütörtök délelőtt Lantos Györgyi alkotását, Bócsa első köztéri szobrát, amely Petőfi Sándort formázza meg, és amelyet Lezsák Sándor, az országgyűlés alelnöke, Bács-Kiskun vármegye 4. számú választókerület országgyűlési képviselője adományozott a településnek.

Szakmai bejárásra várta partnereit a Kecskeméti Vadaskert csütörtökön. Az önkormányzati képviselők, a hatóságok munkatársai és a média képviselői az intézményt közösen járták végig, miközben részletes tájékoztatást kaptak az állatállományról és a fejlesztésekről.

Szerdán kora délután véget ért a háromnapos, harmadik alkalommal megrendezett szelidi Bán István Országos Non-stop Horgászverseny. A halfogó bajnokságon minden idők legnagyobb összsúlyú fogását jegyezték fel a Szelidi-tónál. Az első helyet kiérdemlő kiskunhalasi Venezia Bt. háromfős csapata 244 darab, összesen 821,27 kilogramm pontyot és amurt fogott 72 óra alatt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában