Beruházás

2024.05.01. 07:00

Napelemeket kapott a kunpeszéri közösségi színtér

Befejeződött a Kunpeszéri Közösségi Színtér és Könyvtár napelemes rendszerének kialakítása, illetve az elektromos hálózat felújítása.

Gulyás Sándor

A kunpeszéri önkormányzat 29,63 millió forintot nyert a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Szabadszállási Gazdakör - Helyi fejlesztések támogatása című pályázatán. A rendelkezésre álló keretből megvalósult az épület napelemes rendszerének kialakítása, valamint megújult az épület elektromos hálózata.

napelem, beruházás, fejlesztés
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A beruházás során az épület villamoshálózatának felújításával évtizedekre megoldódik a megfelelő áramellátás. A fogyasztói igényekhez mérve nem kell tartani az elektromos gépek meghibásodásától, valamint a napelemes rendszer szintén évtizedekig biztosítja az épület áramellátását, mellyel jelentős költségeket spórol meg a település önkormányzata. A napelemes energiatermelő modulok az épület tetőszerkezetén dél-délkeleti tájolással kerültek elhelyezésre a telek adottságainak figyelembevételével.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában