Hirdetés

2024.04.29. 06:37

Ingyenesen letölthető, módszertani gyűjtemény segít a tanároknak, trénereknek csapatot építeni, szemléletet formálni

Tanárok, környezeti nevelők, trénerek nagy örömére elkészült és ingyenesen letölthető a Natura Hungarica Alapítvány jó-gyakorlat gyűjteménye, amely 30 olyan módszert tartalmaz, melyek segítségével bármilyen témát változatos módon fel lehet dolgozni és az együttműködést, együtt gondolkodást ösztönözni lehet.

PR cikk

A görög, török és szlovén partnerek közreműködésével összegyűjtött módszerek, a fiatalok körében egy törökországi álomutazás keretében továbbá több iskola és tanár által tesztelve is voltak. A kártya formátumú kiadvány mellett elkészült és ingyenesen letölthető egy edukációs csomag, amely példaként szolgál arra, hogy tudjuk ezeket a módszereket egy konkrét témához kapcsolódóan kombinálni, alkalmazni. Ez a csomag a mikroműanyag és általában a műanyag túlzott használatának az emberre és környezetére gyakorolt negatív hatásait mutatja be többek között a videó, cikk, prezentáció, szókereső módszereivel.

 

Ezzel teljessé vált az a módszertani sorozat, amely teljes terjedelmében ingyenesen letölthető a natura-hungarica.hu/dokumentumok/ oldalról. A sorozat Bio-Trio című „fejezete” a szülők, a gyermekek és a tanárok közötti harmonikus kommunikációt elősegítő módszereket foglalja magába. A „Dive-In” című gyűjteményben az energizerek, azaz koncentrációt elősegítő tevékenységek és a hatékony visszacsatoló, értékelő módszerek mellett, több tucat olyan játék van, amelyek egymás elfogadását, az inklúziót segítik elő.

 

Ezek a játékok amellett, hogy hosszú távon pozitív hatást gyakorolnak a baráti és osztályközösségekre és a résztvevők önismeretét is fejlesztik, egyszerűen kivitelezhetőek és szórakoztatóak is.

Köszönjük az Erasmus+ program és az Európai Unió támogatását.

#Erasmus+ #NaturaHungarica #KörnyezetiNevelés #Edukáció #Non-formális módszerek #Inklúzió #Elfogadás

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában