Bíróság

2023.04.20. 09:44

Elítélték a pénzmosással vádolt testvérpárt Kecskeméten

A Kecskeméti Járásbíróság tárgyalás kitűzése nélkül – előkészítő ülésen – pénzmosás miatt elítélt két testvért.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Mint arról már korábban beszámoltunk, a fiatalabbik férfi (a II. rendű vádlott) 2020. novemberétől 2021. november 10-ig az 52. számú főút egyik parkolójában rendszeresen áron alul vásárolt meg sofőröktől a különböző fajtájú mezőgazdasági terményeket, amiket a sofőrök a rájuk bízott szállítmányból jogtalanul vettek el. Az így megszerzett árut a testvérével (az I. rendű vádlottal) együtt felhasználták, illetve alkalmanként értékesítették, miközben tudták, hogy azok bűncselekményből származnak – derül ki a Kecskeméti Törvényszék közleményéből.

Az idősebbik testvér a búza, a kukorica, napraforgó kamionokból történő leengedéséhez szükséges zsákokat szerezte be, valamint a beszerzett áruk vásárlási árát segített meghatározni.

A fenti időszakban 175 zsáknyi (összesen: 1 536 692 forint értékű) termény mellett mintegy 1000 liter (összesen 429 ezer forint értékű) kamionokból leszívott gázolajat is megszereztek, melyet az idősebb testvér tanyáján tároltak.

A kamionosok segítségével dézsmálták a terményt
Fotós: ugyeszseg.hu

Az idősebb vádlott a testvére elfogását követően, a gázolaj és a termények származását az egyik közös ismerősüktől szerzett – valótlan tartalmú – számlákkal próbálta meg igazolni.

Mint a közleményből kiderül, a testvérpár idősebb tagjának amiatt is felelnie kell, mert egy kecskeméti gyár telephelyéről a késő esti órákban kamionba rejtve ellopott 25 darab akkumulátort szerzett meg a sofőrtől azért, hogy tovább értékesítse. A rendőrök az áru átrakodása közben tetten érték.

A bíróság az idősebb testvért 2 év – végrehajtásban 5 év próbaidőre felfüggesztett –, míg a fiatalabb testvért 2 év – végrehajtásban 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte. A vádlottaknak továbbá fejenként 1 720 ezer forint pénzbüntetést is kell fizetniük.

Az ítélet jogerős.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában