Összefoglaló

2023.04.28. 21:03

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 28.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Hazag Lászlót köszöntötte születésnapja alkalmából Szemereyné Pataki Klaudia polgármester

Fotó: Bús Csaba

Arra már született válasz, hogy valójában, melyek a magyarok kedvenc ételei, a magyaros, a grillezett, az egészséges konyha remekei között. Most azonban arra kíváncsiak, mit szeret inni a magyar. A felmérésről Ratkai Krisztina szerdán a Gong Rádió Téma műsorában mesélt.

Hihetetlen, de közel nyolc millió forintot nyert dr. Nagy Péter a TV2 Szerencskerék szerdai adásában. A kecskeméti játékos ezen felül még négy tárgynyereménnyel is gazdagodott. Az adrenalin annyira magas volt benne a játék során, hogy a végén örömében el is sírta magát.

A bácsalmási önkormányzat és konzorciumi partnere, a Bács-Kiskun Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. 481,5 millió forintot nyert európai uniós forrásból a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében egy üzemcsarnok létesítésére a város ipari területén. Az új üzemcsarnokban hullámkarton-termékeket fognak gyártani, és 15 fő számára tudnak munkát biztosítani.

Őrizetbe vettek egy 23 éves férfit a kecskeméti járőrök 2023. december 12-én, akivel szemben korábban elfogatóparancsot adta ki. A helybélit azért keresték a rendőrök, mert úgy sejtették, hogy ő a felelős egy kifosztásért. A 23 éves kecskeméti férfinek több lopás, kifosztás és eltiltottan vezetés van a rovásán.

Csütörtökön ülésezett Baja város képviselő-testülete, ahol több fontos előterjesztést megszavaztak, de nem sikerült eladni az ipari parki területet. Sem a Fidesz–KDNP frakciója, sem a Sikeres Bajáért csoport nem szavazta meg. Nyirati Klára polgármester élt vétójogával, újra visszahozza a napirendet.

A kormány és az önkormányzatok tevékenysége csak összefogásban lehet eredményes és sikeres – hangoztatta Dukai Miklós, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára a Dunapatajon, a Szelidi Sport- és Szabadidő Centrum átadásán.

Szerdán reggel egy menetrendszerűen közlekedő autóbusz az Izsáki úti átjáróban a vasúti síneken megállt, mert egy terelőbója miatt nem tudott továbbhaladni, ám a sorompó lecsukódott, mielőtt az autóbusz elhagyta volna a vasúti átjárót. A gépjárművezető kinyitotta az autóbusz ajtajait, hogy az utasok a járművet biztonságosan el tudták hagyni, majd kihaladt az átjáróból, felvette a leszállt utasokat és folytatta a járatot. 

A katolikus egyházfő repülőgépe délelőtt tíz óra előtt pár perccel szállt le a budapesti Liszt Ferenc Repülőtéren. Ferenc pápa háromnapos apostoli látogatásra érkezett Magyarországra, melynek eseményeit nálunk is végig követheti.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 36 éves hajléktalan férfinak, akit rablással gyanúsítanak.

Újabb akciót hajtott végre a Készenléti Rendőrségi Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a gyógyászati segédeszközökkel kapcsolatos költségvetési csalások miatt. A három vármegyére kiterjedő kutatás során elfogtak egy kecskeméti orvost is, akinek közreműködésével legalább közel 150 millió forint állami támogatást igényelt vissza jogtalanul az a cég, amelyik nem megfelelő minőségben gyártott különböző gyógyászati termékeket.

Hazag László vasárnap ünnepli 95. születésnapját. Az idős úr nem ismeretlen a kecskemétiek, különösen a vendéglátósok számára, hiszen évtizedeken át igazgatta a vendéglátóipari középiskolát. A születésnapja alkalmából pénteken Szemereyné Pataki Klaudia polgármester köszöntötte fel. Különösen örült a találkozónak, hiszen egykoron vendéglátós diáklányként nagyon kedvelte a nagy elismerésnek örvendő igazgató urat.

Májustól ismét útjára indul a kecskeméti Porta Egyesület zöld programja a Szabadidőközpontban. Az önkéntesek minden héten egyszer megtisztítják az esetleges szeméttől a létesítmény zöld felületét. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be pénteken a helyszínen.

A Vidékfejlesztési Program keretén belül megújuló központi park buszváró felőli részénél megkezdett munkálatok során, az egykori uradalom legnagyobb ásott kútjának feltárásakor elhagyott robbanótestet vagy annak tűnő tárgyat fedeztek fel – tájékoztatott a kisszállási önkormányzat a közösségi oldalán.

A Demokratikus Koalíció (DK) frakciója indítványt adott be a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés pénteki ülésére arról, hogy ne épülhessen akkumulátorgyár a megye területén – erről tartott sajtótájékoztatót dr. Magóné Tóth Gyöngyi DK-s megyei képviselő pénteken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában