Beruházás

2023.04.28. 19:49

A dunapataji szabadidőközponttal négy évszakossá tehetik Szelidet – galériával

A kormány és az önkormányzatok tevékenysége csak összefogásban lehet eredményes és sikeres – hangoztatta Dukai Miklós, a Belügyminisztérium (BM) önkormányzati államtitkára a Dunapatajon, a Szelidi Sport- és Szabadidő Centrum átadásán.

Tapodi Kálmán

A korszerű épületben 4 sávos bowlingpálya is van

Fotó: Tapodi Kálmán

A Bowling Center névre keresztelt szabadidő centrum létrejöttének történetét is felidézte Dusnoki Csaba, Dunapataj polgármestere. A Szelidi-tónál lévő üdülőterületen a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának támogatásával valósult meg a turisztikai célú beruházás. Az 540 négyzetméteres centrumban egy korszerű, 4 sávos bowlingpálya, játékterem – amiben két biliárdasztal, darts gép, két csocsóasztal és egy  léghoki pálya kapott helyet –, valamint büfé áll mostantól a vendégek rendelkezésére. A szabadidő centrumnál egy 37 férőhelyes szilárd burkolatú parkolót is kialakítottak. A beruházás nem csak munkahelyeket teremt, de hozzájárulhat a turisztikai szezon meghosszabbításához is.

– Dunapataj életében egy olyan nap jött el, amire büszkék lehetünk, ami beírja magát a nagyközség, a szelidi üdülőfalu történetébe. 

Ezzel a szabadidő centrummal ismételten az itt élők és az idelátogatók jövőjébe fektettünk, hiszen ez a beruházás is lehetőséget ad arra, hogy négy évszakossá tegyük a Szelidi-tavat – mondta köszöntőjében Dusnoki Csaba, aki köszönetet mondott mindenkinek, akik segítették a beruházás megvalósítását

– A kormány és az önkormányzatok tevékenysége csak összefogásban lehet eredményes és sikeres – hangoztatta beszédében Dukai Miklós önkormányzati államtitkár, aki kiemelte: csak akkor tud a kormány a helyi kezdeményezésekhez támogatást, forrást biztosítani, ha azok jól előkészített ötletek.

Felkai László, a BM közigazgatási államtitkára hangsúlyozta: a Szelidi-tó partján lévő szabadidőközpont akkor tudja betölteni funkcióját, ha az épület idővel közösségi térré válik.

A létesítmény felépítéséhez a Belügyminisztérium 300 millió forint támogatást biztosított, majd a használatbavételi engedélyek kiadásához feltételül szabott szilárd burkolatú parkolók kialakításához, 40 millió forint egyedi támogatást biztosítottak. A nagyközség  mintegy 60 millió forint önkormányzati önerőt adott a szabadidő centrum megvalósításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában