Robbanószer

2023.04.28. 14:58

Második világháborús éles kézigránátot találtak Kisszállás központjában – galériával

A Vidékfejlesztési Program keretén belül megújuló központi park buszváró felőli részénél megkezdett munkálatok során, az egykori uradalom legnagyobb ásott kutjának feltárásakor elhagyott robbanótestet vagy annak tűnő tárgyat fedeztek fel – tájékoztatott a kisszállási önkormányzat a közösségi oldalán. Azóta kiderült, hogy egy éles kézigránátot és egy már hatástalan gyakorlólőszert rejtett a kút mélye.

Pozsgai Ákos

Egy éles kézigránátot és egy már hatástalan gyakorlólőszert rejtett a kút

Fotó: Kisszállási önkormányzat

 A robbanószerekre a kút feltárási munkálatai során bukkantak a munkások, akik azonnal jelezték az önkormányzat felé, majd pedig a polgármesteri hivatal munkatársai értesítették a Magyar Honvédség 1. Tűzszerész és Folyamőr Ezredét.

– Helyi vállalkozók és szakemberek segítségével előbb a vizet kiszivattyúzták a kútból, majd a tűzszerészek átvizsgálták a feltalált eszközöket. Ennek során kiderült, hogy egy második világháborús éles kézigránátot, valamint egy már hatástalan gyakorlólőszert találtak. A robbanószereket a tűzszerészek kiemelték, majd hatástalanításra és megsemmisítésre elszállították – közölte hírportálunk érdeklődésére Rozsnyai Attila polgármestere.

A település vezetője elmondta, hogy a tűzszerészek tüzetesen átvizsgálták a kutat, de nem találtak több robbanószert. Közölte azt is, hogy később tovább folytatja a kút feltárását a központi park felújítását végző cég. A munkáltok idejére az önkormányzat felkérésére ismét tűzszerészek érkeznek majd Kisszállásra, hogy biztosítsák a munkaterületet, és ha szükséges, újra átvizsgálják a területet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában