Dr. Szepesvári Szabolcs

2024.04.26. 16:44

Reagált Bányai Gábor országgyűlési képviselő a halasi kórház főigazgatójának távozására

Csütörtökön szűkszavú közleményben tudatta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház közösségi oldalán dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója, hogy távozott posztjáról dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató. A történtekre reagált pénteken közösségi oldalán Bányai Gábor kormánybiztos, kiskunhalasi országgyűlési képviselő.

Pozsgai Ákos

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatójának csütörtöki közleménye szerint Szepesvári Szabolcs a csütörtöki napon a kiskunhalasi kórház főigazgatói pozíciójából távozott. A tájékoztatóból az is kiderült, hogy csütörtöktől kezdőden a főigazgatói teendők ellátására dr. Lénárt Endre kapott megbízást.

lemondás, Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, Szepesvári Szabolcs
A történtekre reagált csütörtökön közösségi oldalán Bányai Gábor kormánybiztos, kiskunhalasi országgyűlési képviselő
Forrás: Bányai Gábor Facebook-oldala

– A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórháza mindennapjai az elmúlt években a fejlődésről és a betegekért való áldozatos munkáról szóltak. A kiskunhalasi kórházra a legnagyobb bajban, a koronavírus alatt is számíthattak a honfitársaink és Magyarország – írta közösségi oldalán Bányai Gábor kormánybiztos, a kiskunhalasi 5. számú választókerület Fidesz–KDNP-s egyéni országgyűlési képviselője Szepesvári Szabolcs távozása kapcsán.

A politikus úgy fogalmazott, hogy „mint minden közérdeklődésre számot tartó témában, itt is rengeteg pletyka és rosszindulatú legenda jelent meg. Akik esetlegesen nem kedvelik főigazgató urat, most a szakmai sikereket figyelmen kívül hagyva ünnepelnek. Akik szeretik Szabolcsot, most magyarázatot várnak” – írta.

A képviselő hozzátette: – Fontos tisztázni, hogy a távozás mögött a Bács-Kiskun vármegyei kórház vezetőjével való, kibékíthetetlen személyi konfliktus állt elsősorban. Törvénytelen dolgot, mai ismereteim szerint Szepesvári igazgató úr nem követett el, ezt meg tudom erősíteni! – fűzte hozzá a politikus. Kifejtette: – Az sem vált előnyére, hogy az utóbbi években jobban működött a halasi kórház, mint a kecskeméti, ahol mindenki látja, hogy sajnos komoly vezetési válság is van. Néhai Svébis Mihály öröksége recseg-ropog – fogalmazott Bányai Gábor.

A képviselő hozzátette, hogy a halasi kórház főigazgatójának távozásával nem értett egyet, de ebbe beavatkozási lehetősége nem volt.

– A térség országgyűlési képviselőjeként – ahogy korábban is – nekem kötelességem és felelősségem is, hogy a mindenkori kórházvezetéssel együtt dolgozzak. Most sem tehetek mást, segíteni fogom az új vezetőt, dr. Lénárt Endre igazgató urat – írta közösségi oldalán a politikus, aki emlékeztetett, hogy a térség lakói, a betegek minden helyzetben a legfontosabbak.

– A sajnálatos személyi változások nem szabad, hogy a pozitív folyamatokat gátolják – fogalmazott a képviselő, aki hangsúlyozta, ahogyan eddig is, ezt követően is azért dolgoznak, hogy a kiskunhalasi kórházban biztosítva legyenek az egyre magasabb színvonalú betegellátás és gyógyítás feltételei. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában