Kecskemét

2023.04.28. 16:08

Az önkéntesek idén is szedik a szemetet a Szabadidőközpontban – galériával

Májustól ismét útjára indul a kecskeméti Porta Egyesület zöld programja a Szabadidőközpontban. Az önkéntesek minden héten egyszer megtisztítják az esetleges szeméttől a létesítmény zöld felületét. Mindezt sajtótájékoztatón jelentették be pénteken a helyszínen.

Sebestyén Hajnalka

Az egyesület immár 21 éve azon fáradozik, hogy a város környezetét, zöld területeit, közterületeit óvja, ápolja

Fotó: Bús Csaba

A vízpart közelében megtartott eseményen Farkas Pál, a Porta Egyesület elnöke hangsúlyozta: a Szabadidőközpontban, mely a város zöld szíve, ötödik éve aktívak az önkénteseik. Az egyesület immár 21 éve azon fáradozik, hogy a város környezetét, zöld területeit, közterületeit óvja, ápolja. Emellett a szakrális emlékek, útszéli keresztek felújításából és gondozásából is oroszlánrészt vállalnak.

Jánosi István önkormányzati képviselő, sportért felelős tanácsnok hozzátette, a zöld szív elnevezés üzenet értékű, hiszen a város levegőtisztaságának kulcsfontosságú szereplője a Szabadidőközpont. Ezért is nagyon örvendetes: a Porta önkéntesek segítő munkája. Hozzátette: a létesítmény az elmúlt években látványosan fejlődött, egyre többen választják akár sportolás, akár kikapcsolódás vagy horgászat céljából a hét valamennyi napján. További terveik is vannak a fejlesztésre, de ezek még kidolgozás alatt állnak.

Farkasné Pásztor Jolán, a Porta Egyesület titkára mutatta be az egyesület konkrét tevékenységét, melyből a keresztállítások, felújítások kiemelkednek. Ennek kapcsán elárulta: a közeljövőben kettő újat állítanak, egyet Katonatelep városrészben, egyet pedig az Arborétum közelében.

A Porta önkéntesek közül a két legaktívabb, Jobbágyné Katika és Kispatakiné Szénási Melinda személyesen is részt vett a sajtótájékoztatón, és meséltek a környezetvédelem, a tiszta környezet iránti elhivatottságukról.

A Porta Egyesült zöld programja idén is októberig tart a Szabadidőközpontban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában