Kecskemét

2023.04.28. 15:48

Indítványt nyújtott be a DK az akkumulátorgyárak ellen

A Demokratikus Koalíció (DK) frakciója indítványt adott be a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés pénteki ülésére arról, hogy ne épülhessen akkumulátorgyár a megye területén – erről tartott sajtótájékoztatót dr. Magóné Tóth Gyöngyi DK-s megyei képviselő pénteken.

Horváth Péter

Dr. Magóné Tóth Gyöngy a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének DK-s képviselője

Fotó: Bús Csaba

A képviselő szerint az indokolja az indítvány benyújtását, hogy a megye zömmel mezőgazdasággal foglalkozó vidék, mely nagyon vízhiányos. A Homokhátságon óriási gondokat okoz az aszály, s az akkumulátorgyáraknak nagy mennyiségű vízre van szükségük az előállításhoz. Mint fogalmazott, kérték a közgűlést, hogy emelkedjenek felül a pártpolitikán és szavazzák meg az indítványt, de csak az ellenzéki képviselők tettek így. Megkérdeztük a képviselőt arról, hogy mi célt szolgál a tiltakozás, és mire alapozzák azt, hogy akumulátorgyárat terveznek építeni, hiszen Kecskemét polgármestere több fórumon is cáfolta a kijelentést. A képviselő elmondta, hogy ez általános felvetés, egyelőre nincs tudomásuk arról, hogy akkumulátorgyárat terveznének építeni bárhol a megyében. Az indítványt közös állásfoglalásnak szánnák arra az esetre, ha felmerül az akkumulátorgyár-építési szándék Kecskeméten vagy a megyében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában