Összefoglaló

2023.04.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 26.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Egy nagyobb fatörzs esett Halason, a Szabadkai útra

Fotó: Pozsgai Ákos

Két borzalmas eset is történt az elmúlt napokban, Tataházán egy nő egy élő kutyát dobott egy kútba, Kiskőrösön pedig két kiszökött kutya marcangolt halálra egy harmadikat. Előbbi esetben a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt vizsgálatot indított, utóbbi estben az ügyet továbbította a kormányhivatalnak.

Különleges időutazásban lehet része azoknak, akik ellátogatnak április 29-én, szombaton a Közösségi Házba, ahol 9 órakor kezdődik az Áramosítás – Elektronikai eszközök a Kádár-kori Magyarországon című technikatörténeti kiállítás.

Idén tizenegyedik alkalommal, a Föld napjára időzítve elindult a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjához a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere volt a Gong rádió Mai téma című műsorának vendége kedd délelőtt. A polgármester környezetvédelmi témákról szólt a rádióműsorban: szóba került a Termostar Kft. épülő fűtőműve, a virágos területek növelését célzó FlorAgora program és a Környezetvédelmi Karta is.

Hat vármegye ügyészei számára szervezett szakmai napot a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség a Föld világnapja alkalmából a napokban. A szakmai napon a természetvédelem, az állatkínzás és a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűncselekmények aktuális kérdéseiről tartottak előadást a Legfőbb Ügyészség, a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Kecskeméti Járási Ügyészség ügyészei és nyomozói.

Javában tart a kucsmagomba szezon és néhány napja a Bükkben egy rekordgyanús, 27 dekás kucsmagombát talált egy szerencsés gyűjtő. A napokban azonban megdőlt ez a hazai rekord.

A város mintegy 120 civil szervezetének részvételével szerdán rendezte meg a XVII. Városi Civil Fórumot a Városi Civil Kerekasztal Kecskeméten, a városháza dísztermében.

A Petőfi 200 emlékév tiszteletére jelent meg a Fölszedtem a sátorfám ... Az Alföld és a Felvidéki út Petőfi Sándor életében című kötet, amely a 2010-ben elhunyt Bodor Miklós grafikáit és a költő válogatott verseit tartalmazza. A könyvet szerdán mutatták be a kiskunfélegyházi városháza dísztermében.

Az erős széllökés letörte egy fűzfa jókora törzsét Kiskunhalason, a Szabadkai úton szerda délután. Az úttestre zuhant fatörzs teljes szélességében lezárta az utat, ezért a halasi tűzoltókat riasztották a helyszínre.

Bemutatták a sajtónak a budapesti atlétikai vébé frissen elkészült versenypályáját, amelyen 203 ország 2500 versenyzője küzd majd az érmekért az idei év legnagyobb sporteseményén.

Bács-Kiskun Vármegyéből 10 diák állhatott fel a Szakma Sztár Fesztivál dobogójára. Két arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a ma már szakmunkás diákok.

Tizenhárom vármegyei kórus, több mint 400 gyermek énekelt a kedden megrendezett Éneklő Ifjúság hangversenyen. A magas színvonalon éneklő kórusok közül a legtöbb és legnagyobb elismerést a Református Általános Iskola Sola Fide Kórusa kapta. Az énekkar arany minősítést kapott diplomával, valamint az Év Kórusa cím elnyerésével is büszkélkedhet, a Kodály biciniumok énekléséért pedig különdíjban is részesült.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában