Hatalmas

2023.04.26. 07:00

Kapitális kucsmagombát találtak a vadkerti határban

Javában tart a kucsmagomba szezon és néhány napja a Bükkben egy rekordgyanús, 27 dekás kucsmagombát talált egy szerencsés gyűjtő.

Tapodi Kálmán

Hatalmas kucsmagombát találtak Soltvadkerten

Forrás: Péczka Judit

A napokban azonban megdőlt ez a hazai rekord, mert Soltvadkert környékén egy 46 és egy 30 dekás példányra bukkant Péczka Judit, aki a közösségi oldalán büszkén számolt be a szenzációs kucsmákról: „ A mai napon elindult valami. Soltvadkert felkerülhet a Magyarország rekorderek listájára. Számomra ez nagy öröm! Minden dokumentumot ,amit kértek csatoltam ehhez a kapitális méretű, ízletes kucsma gombához. Most már csak imádkozzunk! Ha a bejegyzésre elfogadják, akkor megkapjuk a hitelesített dokumentumot egy oklevéllel. Ennek másolatát fel fogom ajánlani városunknak. Szeretném,,ha mindannyiunknak szólna ez a megtiszteltetés.”

Mint a bacskiskun.hu oldalon megjelent Péczka Juditot, nem csak Soltvadkerten ismerik, hiszen a helyi termékeket előállító háziasszony kiváló sajtokat készít, de egyéb ínyencségek, mint a lekvárok, befőttek, savanyúságok sem állnak tőle távol. Párjával, Engler Csabával pedig a gyógynövények kiváló szakértői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában