Hirdetés

2024.05.01. 23:55

A középiskolások versenyével folytatódott a hungarikum vetélkedő

Több mint ötven középiskolás csapat versenyével folytatódott az Értékek, kincsek, hagyományok a Kárpát-medencében című a hungarikum vetélkedő. Közülük a 16 legjobb csapat jutott be az elődöntőbe, amit a napokban rendeztek meg a Hungarikum Ligetben – tájékoztatta hírportálunkat dr. Horváth Zsolt, a Hungarikum Bizottság koordinátora. Hangsúlyozta, hosszú évek óta a legjobb 9. évfolyam mérte össze tudását a mostani vetélkedőn.

PR cikk

A kalocsai hímzést is bemutatták a középiskolások

Fotó: Vajda Piroska

Elmondta, a csapatoknak három írásbeli fordulót kell teljesíteni ahhoz, hogy az elődöntőbe jussanak. A feladatok természetesen ezúttal is a hungarikumokra, a kiemelkedő nemzeti értékekre és a települési értéktárakra koncentráltak. A feladványok között szerepelt például egy képzeletbeli újság, a Szeresd a magyart című magazin címlapjának megszerkesztése. A címlapon a saját településüket, mint az Év települését kellett bemutatni. Emellett egy totót kellett kitölteni, illetve prezentációt készíteni a számukra legkedvesebb hungarikumról. A döntőbe jutott csapatoknak olyan prezentációt is be kellett mutatniuk, amely arról szólt, hogy mit hiányolnak a hungarikumok gyűjteményéből. Az elődöntőből 12 csapat jutott tovább a döntőbe. A vetélkedő győztesei nyáron a Hungarikum Ligetben tölthetnek el egy felejthetetlen napot.

Dr. Horváth Zsolt azt is hozzátette, hogy az idei hungarikum vetélkedő annyiban más a korábbiakhoz képest, hogy minden verseny alkalmával bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a vármegyei értéktáraknak. Ezúttal Baranya vármegye értékeit ismerhették meg a középiskolások és az őket kísérő pedagógusok. 

A verseny részletes eredményei a nepfolakitelek.hu oldalon olvashatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában