TeSzedd!

2023.04.26. 12:48

Kecskemét belvárosában gyűjtötték a szemetet a vármegyei önkormányzat munkatársai – galériával

Idén tizenegyedik alkalommal, a Föld napjára időzítve elindult a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció. Az ország legnagyobb önkéntes hulladékszedési programjához a Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati Hivatal, valamint a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. munkatársai is csatlakoztak.

Lizik-Varga Katalin

Csaknem ötven aktivista szedte a szemetet Kecskemét belvárosában

Fotó: Sebestyén István

A csaknem ötven aktivista Kecskemét belvárosában, a Megyeháza környékén gyűjtötte a szemetet.

Az esős idő ellenére nagyon lelkesek voltak a résztvevők, és egy óra alatt mintegy két zsák hulladéktól tisztítottuk meg a várost

 – mondta el Vadász-Besnyői Vera, az esemény koordinátora. 

Hozzátette: Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata számára kiemelten fontos a környezet védelme, az akció célja pedig nem pusztán a szemétgyűjtés volt, hanem a szemléletformálás is. 

Ezen a területen van és kell is mit tennünk, hiszen jól látszik, hogy még egy tiszta és rendezett városrészben is találtunk a köztereken hulladékot. Ideális esetben ennek a szemétnek eleve a hulladékgyűjtő edényekbe kellett volna kerülniük.

– mondta el Vadász-Besnyői Vera. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában