Tataháza/Kiskőrös

2023.04.26. 15:43

Élve dobtak egy kutyát a kútba Tataházán, az állat elpusztult

Két borzalmas eset is történt az elmúlt napokban, Tataházán egy nő egy élő kutyát dobott egy kútba, Kiskőrösön pedig két kiszökött kutya marcangolt halálra egy harmadikat. Előbbi esetben a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt vizsgálatot indított, utóbbi estben az ügyet továbbította a kormányhivatalnak.

Pozsgai Ákos

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 A tataházi esetre olvasónk hívta fel hírportálunk figyelmét, elmondása szerint a Rákóczi utcában egy mély kútba dobott egy élő kutyát egy nő, az ügy felháborította a helyieket. Információi szerint az önkormányzat jelentette az esetet a rendőrség és a tűzoltóság felé, bűnügyi technikusok is helyszíneltek, miután a tűzoltók kiemelték az elpusztult kutyát a mélyből.

– Állatkínzás vétsége miatt folyik nyomozás a Bácsalmási Rendőrőrsön, a nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt nem áll módunkban adni – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata hírportálunk érdeklődésére.

Kiskőrösön két kutya támadt rá egy harmadikra, a puli nem élte túl. A kutyatámadást egy szomszéd végignézte, elmondása szerint a két megvadult kutya pillanatok alatt végzett áldozatával. A helyiek elmondása szerint a támadó kutyák egy nyitva felejtetett kapun szöktek ki, a kiérkező rendőröknek sikerült befogniuk az állatokat, azóta karanténba kerültek. A kiskőrösi kutyatámadással kapcsolatban a rendőrség arról tájékoztatott, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján sem szabálysértés, sem bűncselekmény nem valósult meg, ezért az ügyet a rendőrség átadta az illetékességgel rendelkező Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal, Kalocsai Járási Hivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálynak további ügyintézésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában