Hallgassa élőben!

Mitől fájhat a nyakam és mit tehettek ellene?

Megfájdult a nyaka? A mozgásszegény, ülő életmód, a helytelen test és fejtartás valamint egyes mindennapos rossz szokások is okozhatnak nyak és vállízületi fájdalmakat, így ez a meglehetősen gyakori panasz, és a legtöbb esetben nem is jelez komoly problémát.

Leggyakrabban a nyakfájdalom oka az, hogy a nem megfelelő párna miatt elalusszuk a nyakunkat így az reggelre begörcsöl, elmerevedik, az izmok megfeszülnek és fájdalmassá válik a fej mozgatása. A nyak megfájdulhat egy rossz mozdulat miatt is illetőleg a stresszes lelkiállapot esetén is jelentkezhet olykor nyakfájdalom.

Az életkor előrehaladtával az ízületek meszesedése, kopása és ízületi gyulladás is eredményezheti a nyak vissza-visszatérő fájdalmát. Amennyiben erre gyanakszik, mielőtt a kínzó tünetek mielőbbi enyhítésére olyan erős fájdalomcsillapítók szedése mellett döntene, amelyek az okot nem szüntetik meg, csupán rövid időre enyhítik panaszait, inkább forduljon szakorvoshoz.

Ugyanis ritkán, de azért előfordulhat az is, hogy a nyak fájdalmát autoimmun betegség, valamilyen fertőzés, esetleg daganat okozza.

Súlyosabb esetben a nyaki gerinc szakaszában fellépő probléma is okozhatja a nyakfájást

A meszesedő csigolyák, vagy a csigolyák deformitásából, pozíciójuk megváltozásából adódó erőteljesebb fájdalommal jelentkező panaszokat kiválthatja nyaki porckorongsérv is, vagy egyéb degeneratív nyaki gerinc- illetve ízületi betegség.

Azonban a nyaka fájdalmának hátterében álló tényleges okokra csak fizikális vizsgálattal vagy olyan képalkotó eljárások által derülhet fény, mint a CT vagy az MRI. Célzott kezelést pedig csak azok teljes ismeretében lehet kidolgozni.

A kevésbé hatékony, rövidtávú, tüneti kezelések helyett szüntesse meg a fájdalom okát

A nyaki fájdalom lehetséges kezeléseiről és a kialakulásának az okairól rengeteget olvashat – most következzen három bevált módszer ezek közül. Szüntesse meg a nyakfájását az azt kiváltó ok megszüntetésével!

Manuálterápiával

A szakorvosok és gyógytornászok által végzett manuálterápia különböző, kézzel végzett mobilizációs műfogásai és egyéb technikái kiválóan alkalmazhatóak a görcsös, elmerevedett izmok oldására, lazítására így az izmok funkciózavaraiból eredeztethető nyakfájás kezelésére és a panaszok enyhítésére.

Trigger pont terápiával

A trigger pont terápia a feszültségcsomók kioldásával hatékony és gyakorta segítségül hívott módszer a nyakfájásos panaszok esetén, kiváltképpen akkor, ha a panaszokat stressz okozza.

Gyógytornával

Egyes nyakizmok túlzott feszülése és letapadása a nyak izmaiban különböző funkciózavarokat okozhat, így a nyaka elmerevedhet, fejének mozgatása, mozdítása fájdalmassá válhat. Az enyhébb funkciózavarok vagy mozgásszervi- és gerincdeformitások azonban nagyon hatékonyan korrigálhatók egyéni igényekhez és fizikai állapothoz igazított gyógytornával.

Egy alapos, mozgásterjedelemre és izomfunkcióra is kiterjedő mozgásvizsgálatot követően egyénre szabott gyógytorna állítható össze, amellyel a felborult izomerő-egyensúly helyreállítható, a hát és vállizmok erősíthetőek és a helyes testtartás is elsajátítható.

Rendszeres gyógytornával a meglevő panaszok és az esetlegesen kialakult mozgáskorlátozottság is rövid idő alatt enyhíthető illetőleg akár meg is szüntethető.

Hozzászólások

Hirdetés
Díjvárományos könyvek rólunk és nekünk
hirdetés
Otthonteremtési program: „Nagyon hálás vagyok ezért a lehetőségért!”
Bordás József Horváth Péter
Rangos állami kitüntetéssel ismerték el a nagykőrösi zenész munkáját
Ellentmondások a baloldalon / 57 perce
Titkolja a szocialista képviselő, hogy milyen oltást kapott
Titkolja a szocialista országgyűlési képviselő, hogy milyen oltást kapott, mondván, nem akarja befolyásolni az embereket, nemrég határozati javaslatban tiltotta volna be a kínai vakcinát.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy E. KOVÁCS KÁROLYNÉ Vass Terézia kecskeméti, volt szabadszállási lakos, életének 87. évében hosszantartó betegség után elhunyt. Temetése 2021. április 23-án, 13.00 órakor lesz a szabadszállási temetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk, hogy KOVÁCS ISTVÁN kecskeméti lakos, 77 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2021. április 23-án, 9.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
"Úgy mentél el, ahogyan éltél, csendben és szerényen. Drága lelked nyugodjon békében." Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk és apósom NAGY GYÖRGY GERGELY kecskeméti lakos, életének 73. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 26-án, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Szerető családja.
"Megpihenni tértél fájdalmat elhagyva, melyet türelemmel viseltél magadban. De az emlékeddel szívünkben maradtál, számunkra Te soha meg nem haltál." Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TÓTH JÓZSEFNÉ Tóth Veronika városföldi lakos, 75 éves korában elhunyt. Temetése 2021. április 22-én, 10.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy MIKLÓS CSABA kecskeméti lakos, 77 éves korában, 2021. március 26-án elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 21-én, szerdán 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek. A gyászoló család.
Szomorúan tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy PROHÁSZKA GYULÁNÉ Erschen Klára kecskeméti lakos, életének 88. évében, 2021. március 29-én elhunyt. Végső búcsút 2021. április 20-án, 14.00 órakor veszünk Tőle a kecskeméti Köztemetőben. Emlékét őrzik: a Bocskai utcai Lakóközösség, volt iskolatársak, munkatársak.
"Olyan gyorsan mentél el tőlünk, még búcsúra sem volt időnk. Fájdalmat itt hagytad nekünk, míg élünk, emléked őrzi szívünk." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DUDÁS LÁSZLÓNÉ Gál Olga Piroska kecskeméti lakos, 75 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2021. április 21-én, 15.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy POGÁNY LÁSZLÓNÉ Szerdahelyi Gizella kecskeméti lakos, 85 éves korában elhunyt. Temetése 2021. április 20-án, 15.45 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek. A gyászoló család.
Hálás szívvel mondunk köszönetet mindazoknak, akik KARDOS JÁNOSNÉ Gulyás Erzsébet (volt Pajkó Györgyné) temetésén megjelentek, fájdalmunkban velünk együtt éreztek. A gyászoló család.
"Szívedben nem volt más, csak jóság és szeretet, munka és küzdelem volt egész életed.” Mély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesanyánk, nagymamánk, dédikénk, keresztanyánk KAKULYA AMBRUSNÉ Kiss Lídia 2021. március 27-én 91 éves korában, betegségben elhunyt. Felejthetetlen halottunk földi maradványait 2021. április 21-én, 11.45 órakor református szertartás szerint a kecskeméti Köztemetőben helyeztetjük örök nyugalomra. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük és ezúton mondunk köszönetet azoknak, akik édesanyánkat elkísérik utolsó útjára. A gyászoló család.
Fájó szívvel tudatjuk azokkal akik ismerték és szerették, hogy KRIZSÁN JÓZSEF 2021. március 18-án, életének 66. évében elhunyt. Szerettünktől 2021. április 20-án, 13.00 órakor a kecskeméti Köztemetőben veszünk örök búcsút. Drága emléke örökre szívünkben él! Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy KÉRI ISTVÁNNÉ Francia-Kiss Laura Lenke 2021. március 29-én, életének 94. évében elhunyt. Felejthetetlen halottunk temetése 2021. április 19-én hétfőn, 15.00 órakor lesz római katolikus gyászszertartás szerint a kecskeméti Köztemetőben. Emlékét szeretettel őrizzük! A gyászoló család.
Búcsúztam volna toletek, de erom nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek..." Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Sólyom Károly 88 éves korában elhunyt. Temetése 2021.04.19-én 15 45 órakor lesz a Kecskeméti köztemetőben. A gyászoló család
"Olyan gyorsan mentél el tőlünk, még búcsúra sem volt időnk. Fájdalmat itt hagytad nekünk, míg élünk, emléked őrzi szívünk." Megrendülten tudatjuk, hogy szeretett Édesanyám, nagymamánk MARKÓ ISTVÁNNÉ Pataki Mária kecskeméti lakos, életének 85. évében csendesen elhunyt. Temetése 2021. április 16-án, 14.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a temetésen megjelennek, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család. "Felfogni a felfoghatatlant, nagyon fáj és nehéz. Örökké szívünkben tart a szeretet, és az emlékezés."
A boldog feltámadás reményében tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették , hogy TÚRI JÓZSEFNÉ Rozsi Anna Terézia életének 82. évében elhunyt. Utolsó földi útjára 2021. április 15-én, csütörtökön 10.45 órai kezdettel kísérjük a római katolikus egyház szertartása szerint a kecskeméti Köztemetőben. Emlékét kegyelettel megőrizzük! A Gyászoló Család és a Kecskeméti Református Egyházközség.
"Hirtelen rabolt el tőlünk a halál, távozásod, még élünk, örökké fáj." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy TÓTH JÁNOS helvéciai lakos, 49 éves korában elhunyt. Temetése 2021. április 15-én, 14.00 órakor lesz a helvéciai temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Búcsúztam volna Tőletek, De erőm nem engedett, Így búcsú nélkül szívetekben tovább élhetek." Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy FRANCIA-KIS JÁNOSNÉ Máté Julianna Anna a Konzervgyár nyugdíjasa kecskeméti lakos, életének 82. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. április 16-án, 13.00 órakor lesz a kecskeméti Köztemetőben. Minden külön értesítés helyett. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik a búcsúztatáson megjelennek és fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy BÓDOGH ISTVÁNNÉ Kövecses Erzsébet ágasegyházi lakos, 83 éves korában elhunyt. Temetése 2021. április 16-án, 10.00 órakor lesz az ágasegyházi temetőben. Minden külön értesítés helyett. A részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. A gyászoló család.
"Elcsitult a szív, mely értünk dobogott, Pihen a kéz, mely értünk dolgozott, Számunkra Te sosem leszel halott, Örökké élni fogsz mint a csillagok." Soha el nem múló fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett édesapánk HALÁSZ ISTVÁN SÁNDOR életének 78. évében elhunyt. Búcsúztatása 2021. április 15-én, 14.00 órakor lesz az orgoványi katolikus temetőben. A gyászoló család.
"Szomorú az út, mely a sírodhoz vezet, megpihent a Te jóságos szíved. A szív egyet dobbant, s megállt távozásod sosem lesz emlék csupán. Bennünk örökké élsz egy életen át, s odafentről vigyázol reánk." FARKAS ISTVÁN halálának 3. évfordulójára emlékezik felesége, lányai, vejei, unokái, dédunokái.
2013-as évjárat / 1 órája
Magyar bor nyert nagyaranyérmet az Eurázsiai Bor- és Párlatversenyen
világbajnok formák / 1 órája
Miló Vikit így még nem láttad! Szexi fehérneműben mutatta meg magát
bács-kiskun / 1 órája
Jogosítványcsere online – Spórolhat is, aki a virtuális térben intézi
vaol.hu
labdarúgás / 1 órája
A Tiszakécske és a Kecskemét is megkapta az NB II.-es klublicencet
Nyitray András
Elismerés / 2 órája
Életműdíjat kapott Blasek Gyöngyi bábszínész
egyeztetés / 2 órája
Tanácskoztak a majsai kistérség polgármesterei
Tapodi Kálmán