Baon podcast

2024.04.26. 16:40

Kilencven gyümölcstermő növénnyel bővülhet a Harmónia erdő Helvécián – podcast

Április 22-én ünnepeltük a Föld világnapját, ennek apropóján Petróczi Rékával, a Jane Goodall Intézet tagjával, valamint Mormer Csillával, lelkes erdővédővel beszélgetett Faragó Miklós a Rádió 1 Gong e heti adásában.

Orosz Fanni Flóra

A beszélgetés apropóját Petróczi Réka és Mormer Csilla közös kezdeményezése adta, hiszen a két lelkes környezetvédő helyi szinten is szeretne pozitív változást elindítani, illetve a Helvécia nagyközséghez tartozó Harmónia erdő területén szeretnének létrehozni egy közösségi erdőt is. – A Föld napja ideális alkalom arra, hogy határozott lépéseket tegyünk annak érdekében, hogy nagyobb harmóniában éljünk a természettel – hangzott el a beszélgetés elején egy üzenet Jane Goodall-tól, a Jane Goodall Intézet igazgatójától. 

föld világnapja, gyümölcs, harmónia erdő
Petróczi Réka és Mormer Csilla
Forrás: Rádió 1 Gong

Jane Goodall nemrégiben ünnepelte 90. születésnapját, Réka pedig elárulta, hogy egyfajta születésnapi ajándékként 90 gyümölcstermő növény elültetését gondolták ki. Csilla hangsúlyozta, hogy az erdőépítés nemcsak a környezetünk számára hasznos, de hatalmas közösségépítési ereje is van az összefogásnak, nem utolsó sorban pedig a jövő generációja számára is fontos, hogy zöld területben gazdag környezetben élhessenek. 

A 90 fás erdőbővítési terv kivitelezéséhez jelenleg is lehet csatlakozni, ugyanis országos adománygyűjtést szerveztek a kezdeményezés megálmodói. Az adományozni vágyók már minimális összeggel is hozzá tudnak járulni néhány kattintás által a gyümölcsös felvirágozásához, melynek részleteiről Petróczi Réka és Mormer Csilla az alábbi felvételen számolnak be: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában