Ünnepség

2024.04.26. 14:09

Német népviseleti napot tartottak Kunbaján – galériával

Pénteken délelőtt az általános iskola udvarán ünnepelték meg az idei Trach Tagot, vagyis a német népviselet napját.

Juhász Jenő

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és könyvtár immár tizedik alkalommal hirdette meg ezt a rendezvénysorozatot. Ennek megünneplése Kunbaján már régi hagyománynak számít. 

ünnepség, népviselet, német
A kunbajai általános iskola udvarán ünnepelték meg az idei Trach Tagot
Fotó: Juhász Jenő

A mostani összejövetelen Tokodi-Kocsi Hajnalka, az általános iskola vezetője köszöntötte a vendégeket, iskolásokat és óvodásokat. Majd ezt követően Halász István polgármester és Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerületi Központ igazgatója szólt az egybegyűltekhez.

A hagyományokhoz híven először az óvodások, majd ezt követően az általános iskola osztályai mutatkoztak be egy színvonalas, jó hangulatú műsorral.

A rendezvény végén a német (Dinkelscherben) testvériskola igazgató-helyettese mondott köszönetet a vendéglátásért és a szórakoztató programokért. A testvértelepülésről érkezett diákok megismerkedhettek a magyar község helyi látnivalóival, közös sport és tánc eseményeken vettek részt. Megtekintették a bácsalmási kékfestő műhelyt és ellátogattak Bajára is.

Dinkelscherben önkormányzata egy zászlót adományozott Kunbajának, amit a település első embere vett át az ünnepségen.

A TrachTagi megemlékezés után a gyerekek állomásjátékon vettek rész, melynek tematikája a német nemzetiségi hagyományok ápolására épült. A déli órákban pedig a falu apraja-nagyja egy közös, német népviseletbe öltözött felvonuláson vett részt a település központi részén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!