Programkínálat

2024.04.26. 14:26

A kecskeméti és környékbeli turisztikai lehetőségeket mutatta be a kiállítás – galériával

Pénteken kiállítás keretében mutatkoztak be a kecskeméti és a környékbeli szolgáltatók, éttermek, szálláshelyek. Az érdeklődők a térség szabadidős programkínálatát is megismerhették.

Lizik-Varga Katalin

A Kecskemét és Térsége Turisztikai kiállítást hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a kecskeméti Tourinform Iroda környékén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület, az iroda üzemeltetője. Ezzel lehetőséget kínáltak mindenkinek arra, hogy megismerjék a kecskeméti és környékbeli turisztikai lehetőségeket. A város központjában 17 kiállító mutatkozott be.

kiállítás, programkínálat, turisztika
A kecskeméti és környékbeli turisztikai lehetőségeket mutatta be a kiállítás
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A programot izgalmas kvízek és nyereményjátékok, helyitermék-kóstolók és kézműves foglalkozások is színesítették.

Az egész napos kiállítás ünnepi megnyitóján Tóth János, Tiszakécske város polgármestere, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnök-helyettese köszöntötte a megjelenteket. Tóth János beszédében elmondta, hogy egyesületükhöz 21 környékbeli település polgármestere csatlakozott. Céljuk, hogy a mostani rendezvényhez hasonló alkalmakon bemutassák ezt a 21 települést, azok értékeit. Kiemelte, hogy a közeljövőben több ilyen kiállítást is szeretnének tartani. Mint mondta, valószínűleg a következő alkalmon az értékekhez már élmények is fognak párosulni. – Az a célunk, hogy mindenki élményt szerezzen – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy úgy véli, az egyik legfontosabb dolog az életünkben az, hogy élmény érjen bennünket, mert mint mondta igazán akkor leszünk elégedettek.

Az alkalmon Nemcsik Mátyás, Kecskemét Megyei Jogú Város önkormányzati képviselője is köszöntőt mondott. Fontos, hogy összefogjunk a turisztika területén – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy minden településnek ki kell emelnie a legerősebb tulajdonságait. Meg kell próbálnunk idecsábítani a vendégeket, mert én azt mondom, hogy van helyünk a hazai turizmusban – fogalmazott.

Hamzáné Lakó Judit, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkára a megnyitón elmondta, nem titkolt szándékunk, hogy a térség turizmusát fellendítsék.

Ahhoz, hogy egymást tudjuk ajánlani, meg kell egymással ismerkednünk ezért ez egy kitűnő alkalom arra, hogy személyes kapcsolatokat építsünk ki – mondta, majd hozzátette, hogy Kecskeméten a Tourinform Iroda megújult külsővel és környezetben várja az érdeklődőket. Kiemelte, hogy fantasztikus ajánlatokat tudnak kínálni minden korosztálynak. 

Az egyesület legközelebbi turisztikai kiállítását szeptember 14-15. között fogják megszervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában