Összefoglaló

2024.03.20. 21:27

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerdán Kiskunhalason, a Tó és Dugonics utca sarkán rendőrségi akció zajlott.

TEK, rendőrségi akció, Kiskunhalas
Rendőrségi akció Halason
Fotó: Pozsgai Ákos

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. szakmai és pályaorientációs napot szervezett annak kapcsán, hogy hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű autóbusz közlekedik egy hónapig Kecskeméten. A Neumann János Egyetem CAMPUS-án megtartott szakmai program meghívottjai és a délutáni pályaorientációs programra érkező középiskolások, valamint egyetemisták többek között a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerrel ismerkedhettek.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen tettesek ellen, akik súlyosan összevertek egy férfit.

Kedden sokan szemtanúi lehettek Kecskeméten, amint több rendőrautó is követett egy személyautót a belvároson keresztül fényes nappal. Ezzel kapcsolatban kerestük a rendőrséget, akik megkeresésünkre tájékoztattak a eset körülményeiről.

A férfi röplabda Extraligában a negyeddöntő második meccsét játszotta a MÁV Előre ellen a Kecskeméti RC, ezúttal hazai környezetben. Az idegenbeli vereség után, ezúttal sem adta könnyen magát Deák Márk együttese, mely nagyon fájó forgatókönyv végén maradt alul.

Szedjük ráncba” Pliszírozás régen és ma címmel nyílt népművészeti kiállítás Kiskunhalason a Csipkeházban a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület szervezésében. A tárlat Molnár-Madarász Melinda budapesti divattervező, valamint a kiskunhalasi Szabó Árpád pliszírozó, viseletkészítő ruháit, valamint a pliszírozás folyamatát bemutató Rapavi Réka fotográfus fényképeit tárja a látogatók elé.

Több mint ötmillió forinttal támogatta a rászorulókat a Mélymerülés Művészeti Magazin.

A rendőrök tavaly március 31-én őrizetbe vettek egy 27 éves férfit, mivel bizonyítékuk volt arra, hogy marihuánát árul ismerőseinek. A bűnelkövető a gyanú szerint legalább három éven keresztül kereskedett az illegális szerrel. 

Kigyulladt és leégett egy hat négyzetméteres góré – egy kukorica szárítására és tárolására használt építmény – Kecelen, a Thököly utcában szerda délelőtt.

Rideg László kapta meg a díszpolgári címet Kiskőrösön a március 15-én rendezett ünnepségen. Bács-Kiskun vármegye elnökével beszélgettünk.

Szerdán tartották a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyének országos döntőjét a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Skill laborjában.

Idén ötödik alkalommal indítja útjára a Mediaworks Hungary Zrt. a Tündérszépek országos szépségversenyt, amelyre saját portfólióval is lehet jelentkezni, de kérésére szerkesztőségünk profi fotósa is elkészíti a nevezők első saját fotósorozatát. Hogy milyen sminket érdemes a fotózáson viselni, arról Varga Eszter, sminkmestert kérdeztük.

Negyedik alkalommal rendezték meg A Víz Világnapja rendezvényt a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karán szerdán. Az esemény témája a víz és béke volt, Szőllősi Nagy András tudós azt boncolgatta előadásában, hogy vajon lesz-e elég víz a következendő 100 évben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában