Röplabda

2024.03.20. 07:00

Eufória helyett csalódás jutott a KRC-nek – galériával

A férfi röplabda Extraligában a negyeddöntő második meccsét játszotta a MÁV Előre ellen a Kecskeméti RC, ezúttal hazai környezetben. Az idegenbeli vereség után, ezúttal sem adta könnyen magát Deák Márk együttese, mely nagyon fájó forgatókönyv végén maradt alul.

Nyitray András

A Kecskeméti RC az első meccsen rendre nagyon szoros szetteket vívott a jóval esélyesebbnek számító székesfehérváriak ellen, és a kecskeméti találkozó sem indult máshogy. A MÁV Előre az ex-kecskeméti Pesti Marcell vezetésével ugyan végig vezetett az első játszmában, de főleg Varga remeklésének hála a hazaiak nem engedték jobban meglépni a tavalyi ezüstérmest. 16–21 után még 21–23 is feljött a hajrában a KRC, de végül a vendégek lezárták az első partit (23–25). 

Parádés mérkőzésen maradt alul a nagyot küzdő KRC, mely pénteken már az életéért küzdhet 
Fotó: Bús Csaba

A második szettet ugyan az Előre egy 5-2-es rohammal kezdte, de a hazaiak rendezték a sorokat, 8–7-nél már vezettek is. Kecskeméti, Boldizsár és Farkas is jól teljesített, a másik oldalon Koci és Janke is feljött Pesti mellé, így 20–20-ról jöhetett a végjáték. 21–21 után Koci ütött egy ászt, majd Janke sem hibázott, innen pedig már Pesti pontjainak is hála, nem volt visszaút a Kecskemétnek (22–25). 

A harmadik szettől már az életéért játszott a Kecskemét ,ami érezhető is volt. 5–3-mal nyitott Deák Márk együttese, majd a vendégek egyre többet hibáztak, így 11–9-nél megint időt kellett kérniük. A KRC lendülete nem tört meg, Gacs pontja után már 17–11 volt az állás. Bár a hajrában két szettlabdát még hárított a MÁV, visszajönni már nem tudott (25–21). 

Olyannyira önbizalmat kaptak a hírös városiak, hogy azonnal egy 6–0-os hengerrel indult a negyedik parti. Egy időkérés után rendezte a sorait a fehérvári gárda, mely feljött ezután 10–10-re is. Egy darabig ez a pozitív energia ki is tartott, de 15–15 után Varga és Kecskeméti extázisban játszott a teljes kecskeméti csapattal egyetemben, így 19–15-nél megint állt a játék. A vendégek ezúttal sem tudtak feljönni már a hajrában, 25–19 után jöhetett az aranyszett. 

Két kecskeméti ponttal indult az utolsó szett, de gyorsan egyenlítettek a vendégek. Egy pont itt, egy pont ott következett ezután, s bár a Kecskemét tudott többször ellépni, Pesti Marcell egyszerűen tarthatatlan volt, szinte egyedül vette vállára a MÁV Előrét a kiélezett meccs végén. 11–11-nél a vendégek kértek időt, majd 13–13-nál újra. Minden hibának súlya volt ekkor már, így Farkas rontott nyitása a legrosszabbkor jött. Kecskeméti az első meccslabdát hárította, de Pesti újabb pontja, majd egy hazai hiba végül lezárta a meccset (14–16). A MÁV Előre 3–2-re nyert idegenbe, ezzel összesítésben már 2–0-ra vezet a párharcban. 

Folytatás péntek este 19 órakor Székesfehérváron, ahol hazai siker esetén le is zárulhat a párharc, így az életben maradás lesz a tét a Kecskemétnek. 

Kecskeméti RC – MÁV Előre 2:3 (22, 22, –21, –19, 14) 

Kecskemét, 100 néző. V: Tillmann, Halász 

KRC: Boldizsár 12, Gacs 12, Török S. 2, Farkas P. 13, Kecskeméti 22, Varga P. 23. Csere: Török Zs. Vezetőedző: Deák Márk 

Előre: Szabó V. 3, Ambrus 7, Eke 5, Koci 25, Pesti 26, Janke 12. Csere: Boa 3, Tomanóczy 1, Fazekas 2, Dileo, Takács. Vezetőedző: Omar Pelillo 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában