Kecskemét

2024.03.20. 08:00

Több mint ötmillió forinttal támogatta a rászorulókat a Mélymerülés Művészeti Magazin

Idei első lapszámát mutatta be a Mélymerülés Művészeti Magazin Kecskeméten. A lapok eladása után befolyt összeget ezúttal a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványnak ajánlják fel.

Orosz Fanni Flóra

A jótékonysági céllal létrehozott Mélymerülés Művészeti Magazin 2024. évi első számának bemutatóját március 19-én, kedden 18:00-tól tartották a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A bemutató előtt a gyülekező közönséget zenés előadással szórakoztatta Korb Tamás és Szabó Tamás Toma. 

1710874188671
Kriston Vízi József, a Mélymerülés Művészeti Magazin egyik alapítótagja és A Fehér Vera 
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az eseményt megnyitotta Kriston Vízi József, a Mélymerülés Művészeti Magazin egyik alapítótagja, aki nosztalgikus gondolatokkal emlékezett vissza a lap meghatározó pillanataira, és kifejezte bizakodását a jövőre nézve: „Szeretnénk ezt folytatni, ezért jöttünk létre. Ez a közös kincs.” 

Libor Zoltán alapítótag gondolatai ezúttal csak közvetve, Kriston Vízi Józsefen keresztül hangoztak el: 

„Egy olyan lapról van szó, amely egyedülállóan ötvözi a kortárs kultúrát, művészetet a jótékonysággal és a közösségteremtéssel.” – olvasta fel szavait.

1710874188646
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az idén 5. évfordulóját ünneplő jótékonysági magazin eddig több, mint ötmillió forintot tudott támogatásként beteg gyermeket nevelő családok, fogyatékos sportolók, mélyszegénységben élők vagy éppen utcai szociális munkával foglalkozók között elosztani. A támogatáson túl, büszkén mesélték, hogy az idei 12. lapszámmal immár 120 alkotóművész munkáját mutathatták be.  

1710874188732
Fotó: Orosz Fanni Flóra

E lapszám alkotói: Szabó Maya, Szigeti Kármen-Szofia, Bruncsák András, Antal Kitti, Szűcs Emese, A Fehér Vera, Siska Péter, Adonyi Enikő, Patkós László, Molek, Kertész Attila, Galuska László Pál, Lőrincz Luca, Szabó Tamás Toma, Bátyi Zoltán és Can Togay.

1710874188702
Fotó: Orosz Fanni Flóra

A lap vásárlói és az adományozók a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt támogatják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában