Megmérettetés

2024.03.20. 20:29

Kecskeméti iskola diákja nyerte az országos egészségügyi szakképzési versenyt – galériával, videóval

Szerdán tartották a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Versenyének országos döntőjét a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Skill laborjában.

Horváth Péter

A 2023/2024. tanévben meghirdetett Szakképzési Versenyre 48 iskola 813 tanulója/képzésben résztvevője jelentkezett, és közülük a helyi versenyeket követően 438 versenyző jutott tovább a vármegyei döntőkbe. A vármegyei döntőket 20 területi szervezetnél 55 versenycsoportban bonyolították le, melynek eredménye alapján 144 versenyző jutott tovább az országos döntőbe. A szerdai országos döntőt 13 versenycsoportban rendezték meg Budapesten és három vidéki helyszínen, köztük Kecskeméten, ahol a gyógytorna-fizioterápiai szakterületén mérték össze tudásukat a középfokú szakképzésben résztvevő, korábban a vármegyei döntőből tovább jutó fiatalok. A résztvevők feladata egy csípőműtéten átesett beteg alapvető ápolási ellátása volt az eredeti munkakörnyezetet szimuláló gyakorlati helyen.

verseny, döntő, egészségügy
144 versenyző jutott tovább az országos döntőbe
Fotó: Bús Csaba

A Szakképzési Verseny célja a hazai egészségügyi középfokú szakképzés színvonalának további növelése, a szakképzésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok és felkészítő tanáraik eredményeinek elismerése, és az egészségügyi szakmák társadalmi presztízsének növelése – mondta Zatrok Csaba a MESZK Gyógytorna-fizioterápiai szakmai tagozatának tagozatvezetője, hozzátéve, hogy a verseny egyben vonzóvá teheti a szakképzést a  szakmák bemutatása által, így pedig elősegíti a pályaválasztó fiatalok pályaorientációját is.

Dr. Horváth Zsolt orvosigazgató köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy a fiatalok az egészségügyi pályát választották hivatásul, és kiemelte, hogy manapság, a munkaerőhiányos időkben nagy szükség van az utánpótlásra az egészségügyben.

A szakterületen első helyezett Földházi Roland Pál, második helyezett pedig Pálházi Zsófia Katalin lett, mindketten a Kecskeméti SzC Szent-Györgyi Albert Technikum tanulói. A harmadik helyen Langó Beáta, a Széchenyi István Római Katolikus Technikum és Gimnázium tanulója végzett. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában