Összefoglaló

2024.02.12. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. február 12.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház rendelőintézetének fotókiállítása

Fotó: Pozsgai Ákos

Máttyássy Adrienn a gyógyításon túl mélyen elhivatott a pszichiátriai betegséggel élők megbélyegzése elleni szemléletformálás irányába. Munkatársaival közösen létrehozta az Antistigma programot, ami a mentális betegséggel élőket és a többségi társadalom tagjait hozza közelebb egymáshoz közös programokkal, és azzal, hogy a rendezvényeken keresztül bemutatják: a pszichiátriai kezelésben részesülőket nem kizárólagosan határozza meg betegségük, azon túl ők sokrétű, és értékes emberek. 

A Bajai Járási Ügyészség a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt egy szerb férfival szemben, aki huszonöt török határsértőt akart a furgonja sötét, ablaktalan rakterébe bezsúfolva Németországba szállítani.

Fának ütközött egy gépkocsi a 4608-as út 25-ös kilométerénél, Lajosmizse térségében, hétfő reggel. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót.

Hétfőn a Hírös Agóra színházterme ad otthont a Kecskemét is kiállítja kulturális gálaműsornak, ennek apropóján pedig a műsor egyik fellépőjével, a tehetséges operaénekes növendékkel, Szekér Annával beszélgetünk.

Személyautó motortere és műszerfala égett Bátyán.

Egy férfi január 26 óta rendszeresen zaklatta egyik ismerősét, az egyik közösségi oldalon, üzenetekben és posztokon keresztül. Először 250 ezer forintot követelt tőle, majd napokkal később már 50 millió forintra tartott igényt. Az üzenetekben azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben ismerőse nem fizet levágja a fejét, családtagjait pedig elrabolja. A fenyegetéseknek azzal adott nyomatékot, hogy egy olyan képet küldött magáról, amelyen a kezében egy machetével, vagyis bozótvágóval szerepel.

Az elismert kecskeméti festőművész, Bozsó János örökségének ápolására tette fel életét. A gyűjteményben Bozsó János kollekciója és festményei mellett a múzeumlátogatók rendszeres kiállításokon jeles magángyűjtemények darabjait is megcsodálhatják. Lóránd Klára magát kapocsnak tartja a múlt és a jövő között.

Megjelentek a 2024. évi roma nemzetiségi pályázatok. Négyszázezer és két és félmillió forint közötti költségvetési támogatásra pályázhatnak a roma szervezetek, többek között roma kulturális hagyományőrző programokra, közösségi kapcsolatok és együttműködések kialakítására. A legújabb pályázati lehetőségekről Kiskunhalason, a Csipke Hotelben szervezett tájékoztató fórumot a Dél-Alföld régió cigány nemzetiségi önkormányzatai és roma szervezetek számára a halasi önkormányzat.

A Richter Gedeon Nyrt. hatodszor hirdette meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Richter Anna Díj pályázatát. Idén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Fekvő- és Járóbeteg Szakellátása is az esélyesek között van Testmozgással az elme egészségéért című programjával – írja közleményében a kórház.

Közel egymilliárd forintot költ idén fejlesztésre a kunszentmiklósi önkormányzat. A legjelentősebb beruházásnak a Petőfi Emlékház építése, valamint a bel- és külterületi úthálózat továbbfejlesztése ígérkezik.

Újjászületés címmel nyílt egészségügyi művészeti fotókiállítás a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház rendelőintézetének emeleti aulájában, az intézmény fennállásának 170. évfordulója alkalmából. 

Mivel foglalkozik az, aki óvodapedagógusként szerzett diplomát? Mekkora a várható bruttó átlagbére? És mi a különbség két óvodapedagógus-képzés között? Íme a válaszok!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában