Vádemelés

2024.02.12. 09:07

Huszonöt határsértőt zsúfolt egy furgon ablaktalan rakterébe a szerb embercsempész

A Bajai Járási Ügyészség a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt vádat emelt egy szerb férfival szemben, aki huszonöt török határsértőt akart a furgonja sötét, ablaktalan rakterébe bezsúfolva Németországba szállítani.

Baon.hu

Forrás: ugyeszeg.hu

A vád szerint a büntetett előéletű szerb férfi a megbízóitól telefonon kapott utasítások és GPS adatok alapján 2022. május 18-án, hajnalban, a szerb-magyar határszakasz közelében, egy erdős területen 25 török határsértőt vett fel az áruszállításra kialakított furgonjába azért, hogy Ausztrián keresztül Németországba juttassa őket. A 3 négyzetméteres, ülések nélküli, ablaktalan raktér szellőzése nem volt megoldott, a migránsok a sötét raktérben állva utaztak.  A zárt térbe friss levegő nem szűrődött be, a vádlott élelmet és innivalót nem biztosított számukra – írja a katasztrófavédelem.

A többórásra tervezett, ám a Bács-Kiskun vármegyei rendőrök intézkedésének köszönhetően végül nagyjából egy órán át tartó szállítás a furgonban összezsúfolódva utazó személyek számára testi-lelki szenvedéssel járt. Vizet az autót megállító rendőröktől kértek.

Az ügyészség a korábbi, Szerbiában történt elítélése miatt visszaesőnek számító férfit az embercsempészés súlyosabban minősülő – a csempészett személyek sanyargatásával elkövetett – bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint Magyarország területéről kiutasítását indítványozza azzal, hogy a lefoglalt szállítójármű a magyar állam tulajdonába kerül.

Bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában