Bács-Kiskun

2024.02.12. 12:13

Letartóztatták a férfit, aki bozótvágóval fenyegette ismerősét

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 44 éves férfinak, akit zsarolás kísérletével gyanúsítanak – közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

 A közlemény szerint a férfi január 26 óta rendszeresen zaklatta egyik ismerősét, az egyik közösségi oldalon, üzenetekben és posztokon keresztül. Először 250 ezer forintot követelt tőle, majd napokkal később már 50 millió forintra tartott igényt. Az üzenetekben azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben ismerőse nem fizet levágja a fejét, családtagjait pedig elrabolja. A fenyegetéseknek azzal adott nyomatékot, hogy egy olyan képet küldött magáról, amelyen a kezében egy machetével, vagyis bozótvágóval szerepel.

A járásbíróság azért rendelte el a férfi letartóztatását, nehogy megnehezítse, vagy meghiúsítsa a bizonyítást, illetve a bűnismétlés veszélye is fennállt.  

A bíróság döntése nem végleges, ugyanis a férfi fellebbezést jelentett be, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el – olvasható a közleményben


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában