Program

2024.02.12. 19:30

Elindult a Richter Anna Díj közönségszavazása: a kecskeméti kórház is esélyes a négymillió forint elnyerésére

A Richter Gedeon Nyrt. hatodszor hirdette meg az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Richter Anna Díj pályázatát. Idén a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Fekvő- és Járóbeteg Szakellátása is az esélyesek között van Testmozgással az elme egészségéért című programjával – írja közleményében a kórház.

Horváth Péter

A képen jobbra: dr. Máttyássy Adrienn, osztályvezető főorvos

Forrás: BKM Oktatókórház

A közlemény szerint Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztály Fekvő- és Járóbeteg Szakellátása évente körülbelül 2500 fekvőbeteget bocsájt otthonába a kórházi kezelés befejeztével, és mintegy 20 ezer orvos-beteg találkozásra kerül sor. Az országosan is igen nagy létszámú betegcsoportnak az ellátása során a korszerű gyógyszeres, pszichoterápiás és rehabilitációs beavatkozások mellett az elmúlt egy évben pilot program formájában elindították a rendszeres testmozgás beépítését a kiegészítő terápiás és az egészségmegőrzési lehetőségek közé. Célkitűzésük, hogy kialakítsák a mindennapos testmozgás kultúráját a mentális betegséggel élők szélesebb körében. 

A programba dietetikust, gyógytornászt, személyi edzőt, pszichológust, nordic-walking oktatót terveznek bevonni, szerveznének egészségnapokat, és belépőjegyekkel, sportbérletekkel támogatnák a programban résztvevőket. Az életmódprogram erősségének számít, hogy korosztálytól függetlenül alkalmazható, bármely ellátási formában megismételhető. Emellett közösségi keretek között növeli a csoport egységét, mely segítheti a betegek társadalomba való visszailleszkedését. 

A pedagógus, orvos, egészségügyi dolgozó, gyógyszerész, junior kategória egy-egy zsűridíjasát a zsűri tagjai választják majd ki, ők döntik el, ki kapja a projekt megvalósítására fordítható négy-négy millió forintot. A közönségdíj sorsa március 10-ig a szavazók kezében van. A szavazatokat a www.richterannadij.hu oldalon lehet leadni. Érdemes követni a díj Facebook és Instagram-oldalát, ahol folyamatosan érdekes információkat olvashatnak és a döntős projektekhez kapcsolódó nyereményjátékokba is bekapcsolódhatnak.

A díjazottak nevére, és arra, hogy mely pályázatokat támogatják a díjjal március 20-án ünnepélyes gála keretében derül fény. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában