Összefoglaló

2023.05.13. 20:59

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. május 13.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Traktorok lepték el Helvéciát szombaton. Mintegy 240 jármű részvételével rendezték meg a II. Helvéciai Traktoros Napot.

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti kötődésű Café Marylin című alkotást is jelölték a Magyar Mozgókép Díjra kisjátékfilm kategóriában. Hazánk legrangosabb filmes seregszemléje június elején négy napon keresztül várja majd a mozi szerelmeseit.

Máris rengeteg és nagyon pozitív visszajelzést kapott az összesen 230 millió forintból megújult, a Hunor Coop Zrt. üzemeltetésében lévő áruház, amelynek felújítását a Magyar Állam a Magyar Falu Programon keresztül, 58 millió forint vissza nem térítendő forrással támogatta – hangzott el a korszerű, minden helyi igényt kielégítő üzlet ünnepélyes keretek közötti átadásán pénteken, Foktőn.

Befejezéséhez közeledik a központi belterületi csapadékvíz-elvezető rendszerének építése, felújítása Fülöpszálláson. A műszaki átadásra a hónap végén kerül sor.

Milyen gazdasági folyamatokra számíthatnak a hazai kis- és középvállalkozások az idén? Hogyan tudnak alacsony kamatú kölcsönökhöz jutni? Egyebek mellett ezek a témák is szóba kerültek a közelmúltban rendezett Portfolio KAVOSZ közös rendezvénysorozatának kecskeméti állomásán.

Traktorok lepték el Helvéciát szombaton. Mintegy 240 jármű részvételével rendezték meg a II. Helvéciai Traktoros Napot. Hatalmas sikert arattak, nemcsak a felvonulás, de a verseny is rengeteg nézőt vonzott.

Négy személyt - köztük két gyermeket - szállítottak a mentők kórházba, amikor két autó ütközött össze Lajosmizse mellett.

Dr. Veréb Klára a kecskeméti közönség számára ismerősnek tűnhetett a TV2 Szerencsekerék pénteki adásában. A jelenleg bőrgyógyász szakorvosként dolgozó doktornő több mint hárommillió forint nyert. Játékostársa Kamarás Iván színművész és egy budapesti játékos volt.

Riczu Norbert szabadszállási mentő szakápoló tartott előadást a minap a városi könyvtárban, aki a Hírös Rescue Team tagjaként vett részt a törökországi földrengés túlélőinek felkutatásában. A programot a szabadszállási Kultúrkapocs Egyesület szervezte.

Tiszakécskén, az Árkus-dűlői lőtéren rendezték meg szombaton délelőtt, a Bács-Kiskun vármegyei lövész körverseny első állomását. A versenyzőknek három pályát − toronykakas, vadász-skeet és korongvadászat − kellett teljesíteni.

Felavatták Tiszaugon Petőfi Sándor bronzból készült mellszobrát, amelyet az alkotó Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész, Lezsák Sándor, Káré Gábor és Bíró Zoltán lepleztek le, majd Kuczor Erzsébet református lelkész áldotta meg.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában