Eredményhirdetés

2024.04.29. 13:30

A német nyelvű versmondó verseny helyezettjeit díjazták Kecskeméten – galériával

A német versmondó verseny kecskeméti helyezettjeit díjazta a kecskeméti Német Nemzetiségi Önkormányzat a városházán tartott eredményhirdetésén hétfőn.

Horváth Péter

A Zauberwald, vagyis Elvarázsolt Erdő versmondó verseny megyei fordulóját már jó 20 éve rendezik Baján, míg Kecskeméten mintegy 15 éve tartják a helyi fordulót a Vásárhelyi Pál Általános Iskolában, melyen a német nemzetiségi osztály tanulói indulnak a harmadiktól a nyolcadik évfolyamig. A díjazottak továbbjutnak a bajai versenyre, az ottani első helyezett pedig az országos versenyen képviseli a vármegyét. Idén 28 diák indult a megméretésen, természetesen mindannyian német nyelvű verset szavaltak. A hétfőn elismerésben részesült gyermekek a bajai megyei forduló helyezettjei – mondta Neuendorf Sebastian Jörgné, a szervező a nemzetiségi önkormányzat részéről, aki a díjakat Engert Jakabné alpolgármesterrel adta át.

eredményhirdetés, verseny, versmondás
A német versmondó verseny kecskeméti helyezettjeit díjazta a kecskeméti Német Nemzetiségi Önkormányzat a városházán tartott eredményhirdetésén
Fotó: Bús Csaba

Neuendorf Sebastianné és az alpolgármester is méltatta a diákok teljesítményét, kiemelve, hogy egy-egy szavalat esetében már-már színészi kvalitást is mutattak a fiatalok. A szervező kiemelte, hogy mind az iskolának, mind a nemzetiségi önkormányzatnak komoly hírnevet szereztek a tehetséges szavalók az elmúlt másfél évtized alatt. A köszöntőket követően a gyerekek előadták a verseket. 

Első lett Glück Péter, aki az országos döntőn képviseli a megyét. Harmadik helyezett lett és különdíjat kapott Sörös Noémi, Losonczy Hanna, Radványi-Nagy Diána, Benkő Emma és Gulyás Nándor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában