Szabadszállás

2023.05.13. 18:30

Érzelmi hullámvasutat hozott Riczu Norbert törökországi mentőakcióról szóló előadása

Riczu Norbert szabadszállási mentő szakápoló tartott előadást a minap a városi könyvtárban, aki a Hírös Rescue Team tagjaként vett részt a törökországi földrengés túlélőinek felkutatásában. A programot a szabadszállási Kultúrkapocs Egyesület szervezte.

Gulyás Sándor

A programot a szabadszállási Kultúrkapocs Egyesület szervezte.

Fotó: Gulyás Sándor

Riczu Norbert tizennyolc éve dolgozik az országos mentőszolgálatnál. Tagja, egyben alelnöke a Hírös Rescue Team Speciális Mentő Egyesületnek. A csapat önkéntesei februárban három napon át kutattak a túlélők után Törökországban, a földrengésben megsemmisült területen. A szabadszállási mentő szakápoló az ott töltött hetvenkét óra történéseit idézte fel előadásában. A beszámoló pozitív értelemben, érzelmi hullámvasút volt a közönség számára. Az előadás első részében Riczu Norbert képek segítségével mesélte el az indulástól a hazaérkezésig tartó eseményeket.

– A tragédiák mindig kicsit helyreteszik az embert. Sok minden átértékelődik, más lesz a sorrend, más a prioritás – fogalmazott Riczu Norbert.

A súlyos mondanivalót baráti, könnyed hangvételű, humoros epizódok oldották fel. A rendezvény második felében a közönség tagjai tehették fel kérdéseiket.

Az előadásra Riczu Norbert két bajtársa, Kovács Andrea és Balázs István az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület  két tagja is ellátogatott. Ami nem csak neki okozott megható pillanatokat, de a közönség is örült, hogy immár három hiteles ember idézte fel az átélteket.

A súlyos mondanivalót baráti, könnyed hangvételű, humoros epizódok oldották fel. A rendezvény második felében a közönség tagjai tehették fel kérdéseiket.
Fotó: Gulyás Sándor

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában