Verseny

2023.05.13. 14:21

Kecskeméti siker: a Café Marylin bekerült az ország legjobb filmjei közé

A kecskeméti kötődésű Café Marylin című alkotást is jelölték a Magyar Mozgókép Díjra kisjátékfilm kategóriában. Hazánk legrangosabb filmes seregszemléje június elején négy napon keresztül várja majd a mozi szerelmeseit.

Sebestyén Hajnalka

A képen (balól): Herpai Márk B-kamera operatőr, Farkas András Attila forgatókönyvíró-producer, Fábik Jennifer stylist, Reszeli-Soós András rendező, Segesdi Dóra vágó, Jung László zeneszerző, Mentes Mátyás vezető operatőr

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Mozgókép Díjra idén közel kétszáz alkotást neveztek be az alkotók hét kategóriában: játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, animációs film, egészestés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, és tévésorozat. Az előzsűri bizottsága mindezekből kategóriánként öt alkotást és alkotót jelölt a Magyar Mozgókép Díjakra. 

Az Aurorafilm Kecskemét Filmműhely kisfilmjét, a Farkas András Attila által írt és Reszeli-Soós András által rendezett Café Marylint a Legjobb kisjátékfilm kategória öt jelöltje közé választották be.

A rangos filmes megmérettetés ünnepélyes díjátadója június 10-én lesz, előtte június 7-10. között a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében láthatók a legfrissebb magyar filmek. A Café Marylint a közönség június 8-án, 14 órakor Veszprémben láthatja. 

A Café Marylin rövid története: a népszerű színészt, az ország egyik legismertebb szinkronhangjának tulajdonosát találkozóra hívják a Café Marylinbe, ahol egy kávé mellett szembesül a furcsa ténnyel, hogy vendéglátójának hangja szinte tökéletesen megegyezik az övével. És a hanghasonmás sok mindent tud róla. Talán jóval többet is, mint amennyi a bulvárlapokból tudható. 

A Café Marylin az elmúlt időszakban már számos rangos díjat elnyert, a csapat bízik az újabb sikerben. 

A Magyar Mozgókép Díj seregszemle további kecskeméti vonatkozása, hogy az animációs film kategóriában díjra jelölt alkotások közül három is a Kecskemétfilmé (Városi legendák, Toldi, Cigánymesék - Valaha madarak voltunk).

 


 


 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!