Összefoglaló

2023.04.25. 20:57

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. április 25.

Összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Újabb, most már látványosabb szakaszába lépett a folyamatban lévő vasútfejlesztés Halason is

Fotó: Pozsgai Ákos

Kecskemétről is látni lehetett a sarki fényt vasárnap éjjel. 

A világon egyedülálló háromdimenziós mozirendszert kapott a kecskeméti egyetem.

Díszkarddal bántalmazta élettársát a féltékeny férfi Kiskunfélegyházán.

A gyorshajtók száma a múlt héten rekordot döntött, több baleset pedig a sofőrök ittassága miatt következett be.

Kiskorú migránsnak adta ki magát az Iszlám Állam 42 éves terroristája.

A milliomos szlovák férfit és annak szeretőjét Budapesten, a Marina Part lakóparkban a legjobb barátaik gyilkolták meg brutális kegyetlenséggel

Megindultak a tényleges bontási munkálatok a kiskunhalasi vasútállomáson is a megújuló Budapest–Belgrád-vasútvonalon. A felsővezetékeket már korábban leszedték, jelenleg a síneket és a talpfákat bontják el munkagépekkel.

Védett ragadozó madarakat, egerészölyveket (Buteo buteo) és barna rétihéjákat (Circus aeruginosus) mérgeztek meg a Csongrád-Csanád vármegyei Mórahalom közelében, az ügyben büntetőeljárás indult – közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság kedden honlapján.

A teátrum idei utolsó nagyszínházi bemutatója még hátra van, ám keddtől indul a 2023/24-es évadra szóló kedvezményes előbérletezés a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Hétfőn rendezték meg a Tavaszi Ifjúsági- és Diákfórumot a Kecskeméti Ifjúsági Otthonban (KIO), a diák önkormányzatokat összefogó Kecskeméti Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (KGYIÖK) szervezésében, melyen négy szervezet mintegy 100 fiatalja vett részt.

Kiemelkedő nemzeti érték lett a lángos. Ez alkalomból megkérdeztünk egy kecskeméti lángoskészítőt, Szabó Norbertet arról, hogy szerinte mi a titka a finom lángosnak.

Hetvenkilenc éves korában elhunyt Szélyes Imre Jászai Mari-díjas színművész, rendező, szinkronszínész, a kecskeméti színház egykori tagja.

A rendőrség napja alkalmából nagyszabású programsorozat vette kezdetét kedden délelőtt Kalocsán, a Szentháromság téren.




 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában