Budapest–Belgrád-vasútvonal

2023.04.25. 16:22

Megkezdték a sínek felszedését a halasi vasútállomáson – galériával

Megindultak a tényleges bontási munkálatok a kiskunhalasi vasútállomáson is a megújuló Budapest–Belgrád-vasútvonalon. A felsővezetékeket már korábban leszedték, jelenleg a síneket és a talpfákat bontják el munkagépekkel.

Pozsgai Ákos

Megindultak a bontási munkálatok

Fotó: Pozsgai Ákos

Újabb, most már látványosabb szakaszába lépett a folyamatban lévő vasútfejlesztés Halason is, eddig ugyanis az utazóközönség számára nem igazán volt érzékelhető a gigaberuházás. A Budapest–Belgrád-vasútvonal magyarországi szakaszának felújítását jelképező alapkövet a halasi vasútállomáson tették le a két ország szakminiszterei közel másfél évvel ezelőtt, a terület környékét mostanra a munkagépek vették át. Elsőként a még álló vezetéktartó oszlopokat távolították el, majd a vágányok felszedését kezdték meg. A munkálatok olyan gyors ütemben haladnak, hogy a sínek felét mostanra felszedték az állomás területén, és egy, a főépület közelében álló évtizedekkel ezelőtt épült raktárt is elbontottak.

Folynak a munkálatok az állomástól a Szegedi út felé eső részen is, ahol a még régi vasúti pálya alatt lévő közműveket és más vezetékeket viszik mélyebbre a szolgáltató cégek.

Közben tovább folynak a munkálatok a vasútvonal déli országhatár felé eső szakaszán is, ahol Balotaszállás közelében a már elkészült új nyomvonal mentén, a földmunkák során a vasúti átjáró közelében az egyik munkagép egy optikai kábelt elszakított. Emiatt hétfőn nem volt vezetékes internet, telefon és kábeltévé-szolgáltatás Kunfehértón. A hibát a Net-TV Zrt. munkatársai hétfő éjjel megszüntették, mivel azonban az átvágott kábelt nem lehetett javítani, így ideiglenesen ezt a szakaszt kiváltották, a meghibásodott vezetéket később fogják helyreállítani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában