Ünnepség

2024.05.01. 20:00

A szabadidőparkban rendezték meg a tiszakécskei majálist – galériával

Ezúttal is nagyszabású majálist szervezett Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központ. A programok délelőtt tíz órakor kezdődtek, és mindenki megtalálhatta a kedvére való szórakozást.

Szentirmay Tamás

A hagyományokhoz híven ezúttal is óriásbábosok indultak a művelődési központ elől, melyben a szegedi Kövér Béla Bábszínház óriásbábosai, a Bab Társulat óriásbábjai, valamint a Langaléta Garabonciások gólyalábas csapata vett részt, akiket nagyon sokan elkísértek egészen a Tisza-parti szabadidőparkba, ahol a majális zajlott.

majális, ünnepség
Színes programokkal várták a családokat Tiszakécskén
Fotó: Szentirmay Tamás

Délelőtt a helyi művészeti csoportok: Zafira Dance Team, Csalogány Musical Stúdió, Szenior Örömtánc, L - Dance Group TSE, Százszorszép Néptánccsoport, Kis-Tisza Néptánccsoport és utánpótlás csoportja és a Hortenzia citerazenekar léptek színpadra. Ez alatt az idő alatt a bográcsokban főttek az ételek. Délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjét nézhették meg nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is. A koncertek sorát a This must be love popzenekar követte, majd az estét a Kowalsky meg a Vega-koncert zárta.

Kiegészítő programokként a Karzat Színház (Európa legnagyobb utcaszínháza) interaktív játékait próbálhatták ki a gyerekek. Bemutatta eddig megjelent könyveit a Tiszakécskei Honismereti Kör. Betekintést lehetett nyerni a Tiszakécskei Egészségfejlesztő Iroda sátrába. A Mikropódium jóvoltából igazi verklist is láthattak és hallhattak az érdeklődők. Kézműves-foglalkozásokon lehetett részt venni a Tűbarátnőkkel. Megnézhette mindenki a városi könyvtár foglalkoztató sátrát a kutyatánc-, rendőr- és tűzoltóautó-bemutatót és az A Vital ZENtrum Egészségműhelyt is meglátogathatták az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában