Vádemelés

2023.04.25. 11:20

Díszkarddal bántalmazta élettársát a féltékeny férfi Kiskunfélegyházán

Személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség egy helyi férfival szemben, aki féltékenységből bántalmazta élettársát.

Horváth Péter

Forrás: ugyeszseg.hu

 A nőt ütlegelte, hajánál fogva az udvarra rángatta, majd egy díszkarddal többször fejbe vágta. A sértett a bántalmazástól szerte a testén nyolc napon belül gyógyuló repesztett, horzsolásos és zúzódásos sérüléseket szenvedett – tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a kiskunfélegyházi férfit már egy korábbi ügye miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság és bevonulása előtt négy nappal, tavaly március 24-én otthonukban féltékenységében rátámadt az élettársára. A nőt előbb tenyérrel arcon vágta, majd ököllel fejbe ütötte. Ezután ismét fejbe verte a nőt, de immár egy 36 centi pengehosszúságú, mindkét élén tompa, lekerekített végű díszkarddal sújtott le párjára.

A vádlott ezt követően a hajánál fogva kirángatta áldozatát az udvarra, közben többször is a hasába és az oldalába rúgott. Amikor a nőnek sikerült az utcára menekülnie, a férfi utolérte és a haját megragadva próbálta megakadályozni, hogy a szomszédoktól segítséget kérjen. A vádlott szorításából kiszabadulva a nő a ház falának esett, ám a férfi ekkor ismét elkapta a haját és a kard lapjával fejbe vágta. A sértettet a szomszédok menekítették meg a további bántalmazástól. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit személyi szabadság megsértésének bűntettével, továbbá könnyű testi sértés vétségével vádolja és ezért börtönbüntetést indítványoz ellene. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság hoz döntést.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában