Labdarúgás

2023.05.14. 12:26

Fontos lépést tett a Fülöp a Vasutas vendégeként – galériával

A 11. helyen álló Vasutas SK az éllovas Fülöpszállást fogadta a vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjában, a 26. fordulóban. A mérkőzést Csordás Zoltán góljával a bajnokaspiráns nyerte meg.

Vincze Miklós

Parázs jelenet a vendégek győzelmével végződött Vasutas SK-Fülöpszállás mérkőzésen.

Fotó: Gulyás Sándor

Aki azt gondolta, hogy sima ügy lesz a mérkőzés az éllovas javára, az nem ismeri az idei Vasutast. A kiskunfélegyháziak az első félidőben partiban voltak a Fülöpszállással. Mi az, hogy partiban voltak, már az első percben kidolgoztak egy helyzetet. Stecenkó ugrott ki a jobb szélen, ő két védőt lefutva a bal alsó sarokra lőtt, Nagy Tamás kifutva bravúrral hárított. A félidő első harmadában fölényben játszott a Vasutas, mintha a listavezető az öltözőben maradt volna, helyzeteket is kidolgoztak a hazaiak, azok azonban kimaradtak. Idővel aztán átvette a kezdeményezést a Fülöpszállás. Vezettek több ígéretes támadást, kidolgoztak néhány ziccert a vendégek, de az első játékrészben nekik sem sikerült bevenniük a Vasutas SK kapuját.

A második félidőben egyre inkább mezőnyfölénybe került a vendégcsapat, mind a labdabirtoklás mind, az erőnlét tekintetében, ami a helyzetek számában is megmutatkozott. A 70. percben Pusztai Martin ugratta ki Csordás Zoltánt, és bár hosszúnak tűnt a labda, Csordás beérte, beadott, a középütt berobbanó Nagy Adrián pedig csak centiméterekkel fejelt a jobb alsó sarok mellé. Válaszul a hazai Makai Tibor veszélyes beadását követően fejelt mellé Bárdos Bence. A 73. percben már-már gólt kiáltottak a vendég drukkerek. Csordás került lövőhelyzetbe, nem vacakolt, 19 méterről kapásból a kapura bombázott, a labda azonban a felső lécen csattant. A 78. percben aztán megtört a jég, File Dávid egy nagy szólót vágott ki a jobb oldalon, mintaszerűen adott középre, és az érkező Csordás, a csapat gólfelelőse, és egyúttal az Északi csoport gólkirályaspiránsa a bal alsó sarokba fejelt, 0–1. A hajrában volt még egy nagy Csordás ziccert, Hekkel Zsolt nagy bravúrral azonban menteni tudott. Az eredmény már nem változott, így nagyon fontos három pontot kasszírozhatott a Fülöpszállás azon a mérkőzésen, amelyen a hazaiak is mindent elkövettek a siker érdekében.

Vasutas SK–Fülöpszállási SE 0–1 (0–0)

Kiskunfélegyháza, vezette: Deák Zsolt (Varga Virág, Németh Zsolt)

Vasutas SK: Hekkel Zs. – Németh (Kulmann 73.), Surányi, Laczkó, Stecenkó, Seres (Makai Z. 66.), Makai T., Bárdos, Gallina, Nagy-Gál, Hekkel B. Technikai vezető: Abonyi Péter.

Fülöpszállás: Nagy T. – Petrányi, File, Mátyás, Pataki, Tóth Sz. (Andó 82.), Vajda, Csordás, Földes, Pusztai, Nagy A. Technikai vezető: Deák Sándor.

Gól: Csordás a 78. percben.

Sárga lap: Laczkó 64., illetve Mátyás 80., Tóth Sz. 82.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában