Kecskemét

2024.05.01. 14:00

Gyász: elhunyt dr. Danka Róbert, a megyei kórház urológus főorvosa

Életének 59. évében elhunyt dr. Danka Róbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályának főorvosa – írja a kórház közösségi oldalán megjelent közleményében.

Horváth Péter

A közlemény szerint Danka Róbert 1964. július 1-jén született Veszprémben, egy orvos család második fiúgyermekeként. Édesapja Papkeszin dolgozott körzeti orvosként, az azóta egészségházzá avatott rendelő máig sokat jelent a család számára. A főorvos nagyon büszke volt erre és kiskorától kezdve orvosnak készült.  

gyász, halálhír, dr. Danka Róbert
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala 

A középiskolát Balatonfüreden végezte, a Lovassy László Gimnáziumban érettségizett kitűnő eredményekkel. 1982-ben a biológiai OKTV-n bejutott a legjobb 10 közé, így felvételt nyert a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karára. 1989-ben avatták orvossá és a Nógrád Megyei Kórház Urológiai Osztályán kezdett el dolgozni urológusként. Végül dr. Szabó Zoltán főorvos mellett jött Kecskemétre és 1996-ban a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Urológiai Osztályán kezdett dolgozni. 1994-ben szakvizsgázott, 2005-ben adjunktussá, majd 2010-ben főorvossá nevezték ki. 2013-tól 2016-ig az Urológiai Osztály osztályvezető helyettese volt. 2019-től az urológiai járóbeteg szakellátásban látta el feladatát.

A Magyar Urológusok Társaságának tagja, számos cikk és előadás szerzője, társszerzője. Rendszeresen vett részt szakmai képzéseken, továbbképzéseken. Érdeklődési területe az andrológia, illetve a prosztatamegbetegedések diagnosztikája és kezelése volt.

2000-ben kötött házasságot, négy gyermek édesapja. 1990-ben született Magdolna, 1998-ban Zsófia és 2001-ben Réka és Róbert. Szabadidejében szívesen horgászott, nagyon szeretett utazni, és a szülei családi házában töltötte a nyarakat családjával. Sokat időzött szülővárosában és a Balatonon. Érdeklődött még a borok, a borkészítés és a borkultúra iránt.  2010-ben tiszteletbeli borlovagrendi címet kapott és a borlovagrend tagja lett. Szerette az igényes zenéket, a festészetet, a tudományt. Sokat főzött és érdeklődött a nemzetközi ételek iránt.

Nem csak a munkájában, hanem a magánéletben is mindig segítőkész volt, bármikor bármiben lehetett rá számítani – írják. Méltósággal viselt súlyos betegség után április 22-én elhunyt.

A kórház közleménye szerint végső útjára május 10-én 13 órakor, a balatonfüredi köztemetőben (8230 Balatonfüred, Bajcsy-Zsilinszky utca) kísérhetik el az emlékezők.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában