röplabda

2021.07.19. 16:46

Nagy József lett a Kecskeméti RC új vezetőedzője

Alaposan átalakult a Kecskeméti Röplabda Club férfi csapata. A 2021/2022-es szezont nyolc új játékossal kezdi meg a klub.

Kovács Nóra

Fotó: Kovács Nóra

Április végén véget ért a bajnokság, azonban már hetekkel korábban megkezdte a következő évi csapat összeállítását a KRC.

A tavalyi keretből hét játékos távozott. Krupánszki Olivér, Szabó Bence, Tüske Bence, Rabeka Aliaksei, Kandulinski Pavel, és Stréli Bence is máshol folytatja pályafutását, illetve Szabó Kornél az Egyesült Államokba kapott ösztöndíjat. A tavalyi szezonból hat játékos maradt a csapatnál. Gebhardt Norbert, Horváth Bálint, Bogdán Bence, Kasnyik Bence, Deák Márk, valamint a rutinos légiós Argilagos Yusnaikel is úgy döntött, a KRC-nél folytatja a bajnokságot.

Az idén egy négytagú szakmai stáb döntött a következő szezon keretének összeállításáról, köztük Pádár Krisztián szakmai vezetőként vett részt a munkában.

A 14 fős kerethez a kecskeméti nevelésű válogatott csapatkapitány Szabó Alpár csatlakozott,

aki az elmúlt évben Németországban játszott, mellette Dunaújvárosból center posztra érkezett Tomanóczy Bálint, illetve liberó posztra Gebhardt Áron, míg feladóként Balla Szabolcs és Palánkai-Omoshebi Zachary segíti a csapatot. Jelenleg további három játékossal még folynak a tárgyalások.

A kecskeméti klubnál a szakmai stábban is történt változás. Dávid Zoltán helyét Nagy József vette át vezetőedzőként. Pádár Krisztián elmondta, úgy véli a friss lendület jót fog tenni a csapatnak. Ezért is esett a Nagy Józsefre. Másodedzőként Kaszap Tamás segíti munkáját, aki egyben az utánpótlás csapatokkal is foglalkozni fog annak érdekében, hogy egy szorosabb együttműködés alakuljon ki az utánpótlás és a felnőtt csapat között. Az szakmai stáb a következő szezonra három főre bővült, a volt kecskeméti utánpótlás röplabdázó Kalocsi Tamás erőnléti edzőként segít a munkában.

A 2020/2021-es szezonban az ötödik helyen végzett a KRC. A klub célja idén, hogy ismét a négy közé jusson, és lehetőleg dobogón zárják a bajnokságot.

– Szeretnénk azt a munkát és azt az építkezést folytatni, amit elkezdtünk – mondta Stopp Imre, a KRC operatív vezetője.

– Az egyesület továbbra sem egy szezonban gondolkodik, hanem hosszú távú célokat tűztünk ki magunk elé, azonban az év végén a dobogón szeretnénk végezni, illetve a cél, hogy a játék képe is fejlődjön, hogy a szurkolók egy lelkes csapatot láthassanak a pályán

– tette hozzá.

Bár a többi klub csak augusztus közepén fogja elkezdeni a felkészülést, Nagy József gárdája júliusban elkezdte az alapozást.

– Mindenképpen korán szerettük volna elkezdeni a felkészülést, annak érdekében, hogy a játékosok erőnlétét növelni tudjuk. Ebben az időszakban a játékosok fizikai állapotát kell megalapozni, úgyhogy az első két hónapban a kemény fizikai munkára fektetjük a hangsúlyt, kevés labdajátékkal – mondta Nagy József. – Jelenleg a Mercedes-Benz Sport Akadémia épületében készülünk, augusztustól pedig a Messzi István Sportcsarnokban folytatódik a munka. A felkészülésbe pedig tornákat is be szeretnénk illeszteni.

Idén is megrendeznénk a Hírös Kupát, illetve Nagybányán is részt vennénk egy tornán.

A bajnokság az október 17-ei hétvégén kezdődik. Bár a többi csapat igazolását még nem ismerjük, de mindent megteszünk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el a szezonban – hangsúlyozta a vezetőedző.

Fotó: Kovács Nóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában