cselgáncs

2020.11.02. 17:07

Magyar bajnok lett Cigány Zsombor

Cigány Zsombor címét megvédve aranyérmet szerzett a junior országos bajnokságon, míg Zsadányi Zsolt a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Borbély Károly

Cigány Zsombor megnyugtató fölénnyel, három ipponos győzelemmel vitte a pálmát a junior B. korosztály 100 kilós súlycsoportjában és magyar bajnoki címet szerzett. A Kecskeméti JC-KeSI sportolója így a tavalyi év után idén is feliratkozott a bajnokok listájára.

A Győrött rendezett ob-n a KeSI tizennégy dzsúdóst indított. Közülük Zsadányi Zsolt (81 kg) bronzérmet szerzett az egyik legnehezebb súlycsoportban, melyben a még csak tizenöt éves Major Ádám is rajthoz áll, és a nála három évvel idősebbek között szerezte meg az ötödik helyezést két sokatmondó győzelemmel.

– Csapatunk zömében ifikből állt, akik még két évig indulhatnak ebben a korosztályban. Nekik még nehéz diónak bizonyult a juniorok elleni küzdelem – mondta Nagysolymosi Sándor, a KJC vezetőedzője, aki Nagysolymosi Tiborral, Cseh Márkkal és Horváth Leventével készítette fel a fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában