labdarúgás - Magyar Kupa

2019.10.31. 09:13

Az utolsó utáni pillanatban kapott góllal esett ki a Kécske

A Magyar Kupa 7. fordulójában, a legjobb harminckettőbe kerülésért vívott körben az NB II.-ben szereplő Duna Aszfalt Tiszakécskei LC NB I.-es ellenfelet fogadott, a Kaposvári Rákóczit. Méltó ellenfele lett a Tisza-parti gárda első osztályú ellenfelének, ám végül a második játékrészben nagy részében tíz emberrel küzdő somogyiak jutottak tovább.

Vincze Miklós

Fotó: Szenirmay Tamás

Az első játékrészben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek. A kaposvári hálóőrnek, Slakta Balázsnak előbb Gréczi Gábor, majd Tölgyesi Viktor szabadrúgásánál kellett résen lennie. A másik oldalon Vachtler Csaba távoli lökete kerülte el hajszállal a kécskei kaput, az utolsó percekben pedig Szakály Attila került nagy helyzetbe, de Molnár Márk kivetődve menteni tudott.

A második félidő elején a kaposvári Hadaró Valentin ellen követtek el szabálytalanságot a hazaiak, ezt követően pedig egy komoly tömegjelenet alakult ki, amelynek a zárásaképpen a vendégcsapatból Bíró Dominikot kiállította a játékvezető. Az emberhátrányban került Rákóczi a kiállítást követően rövid időre beszorult. Durso Giuliano lövése jelentette ebben az időszakban a legnagyobb veszélyt, de bombáját Slaktának sikerült bravúrral hárítania. Az utolsó fél óra elején Matej Poplatnik hibázott ziccerben. Aztán a hajrában előbb Durso Giuliano találta telibe a kapufát, majd ismét Slakta tartotta életben a vendégek továbbjutási esélyeit, miután Oláh Máté nagy helyzeténél mentett. Már mindenki a hosszabbítást várta, amikor Nagy Richárd húsz méterről a bal alsó sarokba lőtt, eldöntve ezzel a továbbjutást.

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 350 néző. Vezette: Ducsai József (ifj. Varga Gábor, Berényi Ákos)

Duna Aszfalt TLC: Molnár M. – Oláh M., Dr. Kardos, Preklet, Ludánszki B. – Kovács D. (Kocsis G., 56.), Durso, Kirchner (Zádori, 81.), Tölgyesi (Fabio, a szünetben)– Gréczi G., Puskás Z.

Kaposvári Rákóczi FC: Slakta – Hadaró, Fodor M. (Tóth G., a szünetben), Szabó A., Vachtler – Borbély, Vojnovics (Szakály A., 21.), Bíró D., Nagy K. (Jakymyv, 63.) – Poplatnik, Nagy R.

Gólszerző: Nagy R. (0–1) a 94. percben

Kiállítva: Bíró D. (sportszerűtlenségért) a 49. percben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában