Kézilabda

2019.07.02. 11:21

Elindult a majsai kapustábor

Emlékezetes hét kezdődött hétfőn húsz fiatal, Bács-Kiskun megyei kézilabdázó számára, akik öt napon keresztül a Szikora Melinda nevével fémjelzett kapustáborban gyarapíthatják tudásukat Kiskunmajsán. A válogatott kapuvédő hazatért, hiszen a kézilabdázás alapjaival Majsán ismerkedett meg, majd a halasi és fehérvári évek után magyar bajnok és kupagyőztes lett a Ferencvárossal.

Tapodi Kálmán

A térítésmentes kapustábort, amelyre pályázat útján jelentkezhettek a résztvevők, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség hirdette meg. Járdi Ádám, a megyei szövetség elnöke úgy nyilatkozott: azért tették ingyenessé a tábort, hogy ne azon múljon a részvétel, hogy milyen anyagi körülmények közül jön a gyerek. – Bízunk benne, hogy öt év múlva, már az ötödik kapustáborról beszélhetünk, és idővel reméljük gyarapodhat a résztvevők száma is – fogalmazott Járdi Ádám, az idén 60 éves megyei szövetség elnöke.

Az edzések irányításában Szikora Melindának olyan kiváló segítői vannak, mint például az egykori remek átlövő és edző Péter László, és a Kiskunmajsai KC játékosa, Matanovity Olivér. Ma újabb klasszis csatlakozik a kapustábor résztvevőihez, a 101-szeres válogatott, Európa-bajnok Sugár Tímea, aki egykoron a Kiskunhalas, a Debrecen, az FTC és a székesfehérvári Alcoa csapataiban is védett. A cerberus a fehérvári évek idején kapusedzője volt Szikora Melindának. Tímea a szakdolgozatát is a kapusok felkészítéséről írta, és már szakkönyve is megjelent a módszereiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában