kézilabda

2019.01.08. 11:07

Nagy Károly a karmester – új edzővel készül a lajosmizsei együttes

Nagy Károly vette át a karmesteri pálcát Avar Györgytől a Mizse KC kispadján. A frissen kinevezett szakember bízik abban, hogy a játékosok a heti három edzés mellett egyénileg is képzik magukat.

Borbély Károly

Nagy Károly (fehérben) sokáig irányította a gyöngyösi férficsapatot az élvonalbeli bajnokságban

Forrás: Heol.hu

Fotó: Lénárt Márton

Január elsejétől már nem Avar György edző készíti fel a férfi NB I/B Keleti csoportjának tavaszi folytatására a Mizse KC gárdáját. A tizenkét csapatos bajnokságban jelenleg utolsó helyen álló lajosmizsei együttes edzéseit a jövőben Nagy Károly irányítja.

– Október közepén úgy vettem át a csapatot, hogy december végéig maradok. Mivel ezer szállal kötődöm Mizséhez, természetes volt, hogy segítek, de az algyői női együttes irányítása és a tanítás mellett több időre nem kötelezhettem el magam – mondta Avar György, aki az ötödik fordulót követően vette át a karmesteri pálcát dr. Serfőző Zsolttól. Amit most átadott Nagy Károlynak, aki hasonló cipőben jár, mint ő. Szintén tanít, valamint a férfi NB I.-ben szereplő Ceglédet irányítja.

– Amikor Lajosmizséről kérték a segítségem, akkor még úgy volt, hogy Cegléden szakmai igazgató leszek. Aztán változtak a dolgok, de ha vállaltam, végigcsinálom. Nem az első eset, hogy ilyen helyzetbe kerülök. Tavaly a Vecsést és a Ceglédet irányítottam párhuzamosan, akkor a Vecsés megnyerte az NB I/B-t. Ugyanakkor megfogadtam, hogy soha többé nem leszek kettős szerepben, de most ismét belesodródtam – mondta Nagy Károly, akinek az a feladata Lajosmizsén, hogy benntartsa a gárdát az NB I/B-ben.

– Nincs könnyű helyzetben a Mizse. Heti három edzéssel nehéz bennmaradni az NB I/B-ben. Vecsésen sem tudtam többet gyakorolni a fiúkkal, de ott volt kapus- és erőnléti edzőm, akik egy-egy napot még foglalkoztak a csapattal. A pénteki első edzésen el is mondtam a játékosoknak, hogyha egyénileg, saját program szerint nem készülnek fizikálisan, akkor lehetetlen küldetés a bennmaradás. A heti három edzésen tudjuk csiszolni a játékot, a védekezést, a taktikát, de ebbe az időbe nem fér bele, hogy erősítsünk. Tehát nagyon nagy szükség van arra, hogy a játékosok együttműködjenek, a kirótt feladatokat egyénileg is elvégezzék. Mert ha nem így lesz, akkor hiába vagyok én mesteredző, nélkülük semmit nem érek – tette hozzá Nagy Károly.

Nagy Károly (fehérben) sokáig irányította a gyöngyösi férficsapatot az élvonalbeli bajnokságban
Fotó: Lénárt Márton / Heol.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában