Bűnügy

2024.05.02. 12:02

Háromfős betörőbanda ellen emeltek vádat Kiskőrösön

A Kiskőrösi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt egy háromtagú bandával szemben, akik Kiskőrösön és a környező településeken több tanyába és pincébe is betörtek és minden mozdítható értéket magukkal vittek. A három vádlott együtt hat helyre tört be és összesen közel két és fél millió forint értékű zsákmánnyal távoztak.

Baon.hu

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű három férfi 2023 tavaszán, két hónap leforgása alatt feltört három kiskőrösi pincét, egy soltvadkerti és egy kiskőrösi tanyát, illetve betörtek egy solti telephelyre is. A banda a lopások helyszínére mindig gépjárművel érkezett, amelyet a legfiatalabb elkövető vezetett. Annak érdekében, hogy minél több dolgot magukkal tudjanak vinni, az autóhoz egy utánfutót is kapcsoltak. A vádlottak a feltört ingatlanokból többnyire szerszámokat, bútorokat, különböző konyhai és kerti gépeket vittek magukkal, de zsákmányoltak élelmiszereket és gázolajat is – közölte a Bács-Kiskun-Vármegyei Főügyészség.

betörés, pince, bűnügy
Egy pincét is feltörtek a betörők
Fotó: Bács-Kiskun-Vármegyei Főügyészség

A banda tagjai a hat helyszínről összesen közel két és fél millió forint értékű ingóságot zsákmányoltak.

A banda egyik tagja önállóan is lopott a solti telephelyről, illetve társai nélkül két további lopást is elkövetett. Egy solti termőföldről és egy iszáki gyümölcsösből összesen három akkumulátort és közel 300 liter gázolajat vitt el.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő vádlottakat 6 rendbeli lopás bűntettével és egy rendbeli lopás vétségével, míg az önállósodó társat további 2 rendbeli lopás vétségével is vádolja és ezért velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában